Η ομάδα του Design Lab, για τη φετινή διοργάνωση έκρινε απαραίτητη την επιστροφή του design στο κέντρο της πόλης, φέρνοντάς το κοντά στα δημιουργικά γραφεία, τους δημιουργούς, τους επαγγελματίες και τους πολίτες της πρωτεύουσας.

Έτσι, επιλέχθηκε ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της Αθήνας, το Μπάγκειον, το νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ την περίοδο 1890-1894 κατόπιν δωρεάς του Ιωάννη Μπάγκα και βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας. Ενδεικτικό της ιστορικότητας του κτιρίου είναι ότι, στο σημείο εκείνο προϋπήρχε οικία, στην οποία διέμενε η οικογένεια του Χαρίλαου Τρικούπη, μέχρι το 1883.

Η ομάδα του Design Lab, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τη διαθεσιμότητα του χώρου του Μπαγκείου, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εορταστούν τα 10 χρόνια ζωής και λειτουργίας της εμβληματικής πλέον για το design εκδήλωσης, σε έναν ασύγκριτα εμβληματικό χώρο που αποτελεί Αρχιτεκτονικό, Εικαστικό και Ιστορικό Θησαυρό!

Εκτός όμως από τον εμβληματικό χώρο και το γεωγραφικό σημείο της διεξαγωγής του, το Design Lab 2019, στην επετειακή 10η χρονιά του, αναμένεται συναρπαστικό: προετοιμάζεται μια τριήμερη ατμοσφαιρική γιορτή του design και της νέας δημιουργικότητας, σε συνδυασμό με πρόσληψη ουσιαστικής γνώσης και επαγγελματικές επαφές υψηλού επιπέδου.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.