Δήμητρα Ταμπάκη, Morphe London leaders stamp

Το Morphe London είναι ένα brand κοσμημάτων τρισδιάστατης εκτύπωσης από την αρχιτέκτονα Δήμητρα Ταμπάκη. Συνδυάζει ψηφιακές φόρμες με τη νοημοσύνη της τεχνολογίας 3D εκτύπωσης προκειμένου να αγκαλιάσει το σώμα και ταυτόχρονα να κάνει μια δήλωση.

Κείμενο συνέντευξης

Ξεκίνησα να σχεδιάζω κοσμήματα το 2014.

Και ήθελα να κάνω ένα κόσμημα σε σχήμα πεταλούδας για εμένα και έτσι το έκανα με την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Ουσιαστικά το 2015, ξεκίνησα δειλά δειλά να δημιουργώ το brand τρισδιάστατων κοσμημάτων με το όνομα Morphe London.

Σίγουρα η φύση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό των κοσμημάτων μου, μέσω του βιομορφικού σχεδιασμού προσπαθώ να ανακαλύψω τις δυνάμεις πίσω από τις μορφές τις φύσης και με κάποιον τρόπο να τις αναδημιουργήσω σε ένα κομμάτι το οποίο φοριέται. 

Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το brand και τα κοσμήματα σαν φουτουριστικά, με την έννοια ότι δημιουργούνται με βάση το καινοτόμο και τις νέες τεχνολογίες. 

Το 3D Printing δηλαδή η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι κάτι που βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο στην Ελλάδα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που το ανακαλύπτω και προσπαθώ να το εξελίξω.   

To brand απευθύνεται σε άτομα που τους ενδιαφέρει το design και το καινοτόμο. 

Υπήρχαν πολλές στιγμές που καθόρισαν σίγουρα την πορεία της καριέρας μου αλλά θεωρώ ότι το πρόσφατο άνοιγμα του δικού μου φυσικού χώρου στην Αθήνα ήταν μία πάρα πολύ σημαντική στιγμή για εμένα και τη διαδρομή μου. 

Έχοντας ζήσει κάποια χρόνια στο εξωτερικό είμαι πολύ χαρούμενη που πλέον ζω και δραστηριοποιούμε στην Ελλάδα.  Υπάρχει μία πολύ όμορφη ενέργεια, ένας συνδυασμός συναισθημάτων και μιας δυναμικής που σιγοβράζει που την καθιστά πολύ μοναδικό τοπίο δημιουργίας.   

Όσον αφορά την Ελλάδα, είμαι στην ομάδα A Jewel made in Greece όπου μαζί με άλλους σχεδιαστές κοσμημάτων παρουσιάζουμε τη δουλειά μας στο κοινό κάθε χρόνο. 

Είμαι η Δήμητρα Ταμπάκη και είμαι η owner και designer του brand Morphe London. 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.