Με τη νέα διαμόρφωση των συνθηκών λόγω Κορωνοϊού, οι γρήγορες αλλαγές χρειάστηκαν ταχύτατες αντιδράσεις. Το Tipping Point, προχωρήσε στην εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης με σκοπό να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στη δύσκολη αυτή περίοδο, και να τους μαθητές ώστε να παραμείνουν συνδεδεμένοι με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η μετάβαση στην εξ αποστάσεως λειτουργία του TTP ξεκίνησε σταδιακά πριν ακόμα κλείσουν τα σχολεία, προκειμένου εκπαιδευτικοί και μαθητές να είναι «έτοιμοι» με 2 τρόπους:

  • Μέσω εξ αποστάσεως live ομαδικών συνεδριών:

Εκπαιδευτικοί και μαθητές συνέχισαν τις ομαδικές συνεδρίες με διάφορους μέντορες εξ αποστάσεως και ο καθένας από το σπίτι του.

  • Μέσω της ασύγχρονης λειτουργίας των ερωτήσεων-απαντήσεων – Topics:

Οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν μια θεματική (Topic) σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών τους, οι μαθητές θέτουν τα ερωτήματά τους γραπτά και πολλαπλοί μέντορες απαντούν ασύγχρονα με βίντεο 100 δευτερολέπτων.

Επιπλέον, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, δημιούργησαν 3 νέες κοινότητες μεντόρων για θεματικές με ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα του TTP επεκτάθηκε σε όλα τα ΕΠΑΛ της επικράτειας. Στη θέση του εργαστηριακού μαθήματος που είχαν οι μαθητές πριν κλείσουν τα σχολεία, μπαίνει μια πρακτική προσέγγιση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό μέσω του προγράμματος του TTP. Συγκεκριμένα, οι νέοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες από τομείς των ειδικοτήτων τους.

Γνωρίστε περισσότερα εδώ.