Φανταστείτε ένα επιχειρηματικό μοντέλο για ηλεκτρονικά καταστήματα το οποίο θα σας αποφέρει μόνο κέρδη, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το απόθεμα, τις διαδικασίες συσκευασίας και αποστολής. Σίγουρα μοιάζει ουτοπικό, αλλά υπάρχει και λέγεται Dropshipping!

Το Dropshipping είναι ένα ελκυστικό και απόλυτα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο που συνδέεται στενά με τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου και ξεκίνησε ως απάντηση στο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο τα offline, όσο και τα online καταστήματα: το απόθεμα.

Στα ηλεκτρονικά καταστήματα, αν και υπάρχει το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του μειωμένου πάγιου κόστους (ενοικίαση χώρου, λογαριασμοί ρεύματος και νερού κ.ά.), τα ζητήματα αποθήκευσης, διαχείρισης και αποστολής των προϊόντων προς τους πελάτες παραμένουν και συνεχίζουν να απασχολούν τους ιδιοκτήτες τους, αυξάνοντας τα έξοδα της επιχείρησης. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει το Dropshipping, εισάγοντας στη σχέση προμηθευτή-πελάτη και έναν τρίτο παράγοντα: τον μεσάζοντα!

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό κατάστημα, αντί να διατηρεί απόθεμα και χώρο αποθήκευσης, συνιστά ουσιαστικά μία «ηλεκτρονική βιτρίνα» αγοράζοντας απευθείας τα προϊόντα που χρειάζεται, ώστε να εκπληρώσει τις παραγγελίες του, από κάποιον προμηθευτή σε τιμή χονδρικής.

Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε πίσω από τις βασικές αρχές του Dropshipping, πώς να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, τα πλεονεκτήματα, αλλά και το ρίσκο που συνοδεύει -άλλωστε- κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, εδώ.