Τα πλαστικά βρίσκονται παντού γύρω μας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπου και αν κοιτάξουμε, θα δούμε πλαστικά ποτήρια, καλαμάκια, μπουκάλια… Ένα μεγάλο μέρος όμως αυτών των πλαστικών θα καταλήξει στο περιβάλλον, ρυπαίνοντας τις θάλασσες και απειλώντας την άγρια ζωή αλλά και την ανθρώπινη υγεία. Με λίγες αλλαγές όμως στην καθημερινότητά μας και με τη βοήθεια δύο εύχρηστων Οδηγών του WWF Ελλάς, μπορούμε αυτό το καλοκαίρι να δώσουμε τη δική μας υπόσχεση για ζωντανές θάλασσες και να πούμε οριστικά «αντίο» στα αχρείαστα πλαστικά μιας χρήσης.

Ο Οδηγός αντικατάστασης και ανακύκλωσης πλαστικών του WWF Ελλάς κυκλοφορεί σε ανανεωμένη έκδοση, εμπλουτισμένος με περισσότερες πληροφορίες, με στόχο τον περιορισμό της χρήσης πλαστικού, αλλά και της σωστής ανακύκλωσης όσων πλαστικών απορριμμάτων δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Παράλληλα, δίνεται στη δημοσιότητα και ένας Οδηγός για διακοπές χωρίς πλαστικά, με πρακτικές συμβουλές που εστιάζουν στις καλοκαιρινές μας επιλογές.

Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη αναβολή. Η πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και οι επιχειρήσεις οφείλουν να καταβάλλουν τις εισφορές που τους αναλογούν για την αντιστάθμιση του προβλήματος, αλλά και να στραφούν άμεσα στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό αποτύπωμα. Οι πολίτες από την πλευρά τους μπορούν να κάνουν τη δική τους προσπάθεια, για να βγάλουν μια για πάντα τα πλαστικά μιας χρήσης από την καθημερινότητά τους.

Δείτε περισσότερα εδώ.