Από τις 17 Δεκεμβρίου 2019 έως και τις 12 Ιανουαρίου 2020, η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του T.A.F./the art foundation, Ραλλού Αβραμίδου-Μαργαρίτα Καταγά, επιμελείται την καθιερωμένη έκθεση των STUDIOS, την έκθεση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 με σκοπό να αναδείξει νέους καλλιτέχνες από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Ο φετινός τίτλος της έκθεσης «Εδαφικές Μετατοπίσεις» βασίζεται στην ιδέα της φαινομενολογίας του Γάλλου φιλόσοφου Gaston Βachelard, καθώς τα έργα της έκθεσης επιχειρούν τη μεταβολή της εικόνας και της θέασης καθεαυτής μέσα από νέες χωροταξικές συζυγίες. Ποιητικές εικόνες, που δεν έχουν ξαναβιωθεί, βάζουν τον θεατή να δράσει, να συλλογιστεί, να ονειροπολήσει, παρά τα όρια που θέτει ο κοινός νους. Κάθε καινούρια εικόνα συνδέεται με κάποιο αρχέτυπο που υπάρχει στην ατομική συνείδηση.

Οι χωρικές συνθήκες που ορίζουν οι καλλιτέχνες με το έργο τους επιδρούν στην ίδια τη συνείδηση και στην υποκειμενική-ποιητική ερμηνεία του χώρου, του περιβάλλοντος, της ίδιας της μητρόπολης και των συνθηκών της. Τα έργα δημιουργούν χώρους «μετάφρασης» των συνθηκών της θέασης, τη σχέση μας με εκείνα, και τη ροή εντός τους, ξεκινώντας από τη βάση, το έδαφος, τη ρίζα. Το έδαφος, ορίζει τα μονοπάτια και τις νέες κατευθύνσεις του σώματος καθώς και τη βιωματική εμπειρία του θεατή. Η οπτική θέαση των έργων δημιουργεί μετατοπίσεις στον χώρο μέσα από μια προσωπική ψυχογεωγραφία, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με την ύλη και τα σημεία-τόπους της γης.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 12:00-20:00

Διεύθυνση: Νορμανου 5, Μοναστηράκι

Είσοδος ελεύθερη

Χορηγοί επικοινωνίας: culturenow και forfreegr

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.