Στις 21 Νοεμβρίου 2019 εγκαινιάστηκε στο Βρετανικό Μουσείο η έκθεση με την ονομασία «Τροία, Μύθος και Πραγματικότητα» με κοσμήματα από τη Συλλογή «Αμφιθέατρο» της Ελληνίδας σχεδιάστριας κοσμημάτων και Leader του LoveGreece.com Φαίης Παπανίκου.

Η Συλλογή «Αμφιθέατρο» είναι εμπνευσμένη από το σχέδιο της κάτοψης του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, σαν μια σύνδεση της αρχιτεκτονικής και της τέχνης του κοσμήματος. Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει αρχαιοελληνικά στοιχεία σε σύγχρονο design, αποδίδοντας ένα κομψό και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να έχει υπόσταση ακόμη και όταν οι βασικές αρχές του σχεδιασμού του δεν είναι ευδιάκριτες από τον παρατηρητή.

Η Φαίη Παπανίκου δημιουργεί μικρά έργα τέχνης με έντονα αρχιτεκτονικά στοιχεία στη γραφή της, επηρεασμένη από τις ακαδημαϊκές σπουδές της. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1988 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2008, ταυτόχρονα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές, παρακολούθησε σεμινάρια κατασκευής κοσμήματος στην Αθήνα.

Ξεκίνησε να σχεδιάζει τις πρώτες της συλλογές κοσμημάτων το 2009. Η Αρχιτεκτονική καθόρισε σε σημαντικό βαθμό την αισθητική και το σχεδιασμό της αποδίδοντας καθαρές, δυναμικές και γεωμετρικές μορφές και φόρμες στα κοσμήματα.

Από το Δεκέμβριο του 2015 διατηρεί το προσωπικό της εργαστήριο και εκθετήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Γνωρίστε περισσότερα για το έργο της εδώ.