Ελευθερία Ζούρου, Doctoranytime leaders stamp

Το Doctoranytime φέρνει σε επαφή τον ασθενή με το γιατρό της επιλογής του και μετατρέπει σε εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία κλεισίματος ραντεβού μέσα από μόλις τρία βήματα!

Κείμενο συνέντευξης

Το Doctoranytime γεννήθηκε από μία προσωπική μου ανάγκη.

Μου μπήκε το μικρόβιο, εν έτη 2011, ότι δεν επιτρέπεται να μην έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το γιατρό σου και να είναι όλο αυτό ένα blind date.

Ο χρήστης μπορεί να μπει στο Doctoranytime, να βάλει το όνομα του γιατρού, το σύμπτωμά του, την ασθένειά του και το σύστημα θα του επιστρέψει μία λίστα με γιατρούς οι οποίοι ανταποκρίνονται πλήρως στα ζητούμενά του.

Το Doctornytime ως ιδέα και ως υπηρεσία είναι από μόνο του καινοτόμο. Και αυτό γιατί, πλέον, υπάρχει transparency (διαφάνεια), όσον αφορά τον τρόπο της επιλογής, κυρίως λόγω του ότι είμαστε η μόνη υπηρεσία που προσφέρει αξιολογήσεις.

Μία δεύτερη καινοτομία είναι το προσωπικό προφίλ του ασθενούς.

Ταυτόχρονα, έχουμε αναπτύξει μία παγκόσμια καινοτομία, πραγματικά, που έχει να κάνει με τα διαγνωστικά κέντρα, έχουμε καταστήσει πανεύκολο πλέον το πώς μπορείς να πας σε ένα διαγνωστικό κέντρο.

Το doctoranytime δεν έγινε εύκολα αποδεκτό από τους γιατρούς, γιατί μιλάμε για έναν κλάδο, ο οποίος απαιτεί να χτίσεις σχέσεις εμπιστοσύνης.

Οπότε, αυτό που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ήταν πάρα πολύ δύσκολο.

Ο χώρος της υγείας είναι πολύπαθος και αγγίζει πολύ ευαίσθητα κομμάτια της καθημερινότητας. Έτσι, λοιπόν, πέρα από το ζητούμενό μας που είναι να απλοποιήσουμε τη διαδικασία επιλογής γιατρού και το να κλείσεις ραντεβού, το δεύτερο ζητούμενο είναι σίγουρα το να βοηθήσουμε την κοινωνία, είναι το κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Και έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά σκοπό έχει να ενημερώσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, για να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Όταν ξεκίνησε το Doctoranytime, ήμασταν βαθιά μέσα στην κρίση, δεν υπήρχε λοιπόν ούτε ευρώ διαθέσιμο από το ελληνικό κράτος για υποστήριξη, ούτε από τις τράπεζες. Οπότε, οι δυνατότητες που είχα ήταν angel investors.

Πλέον, το Doctoranytime είναι κερδοφόρο, αλλά μέχρι τον τρίτο χρόνο που χρειάστηκε χρήματα το υποστήριξαν.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι μία πολύ μεγάλη κουβέντα, που έχει προκύψει τελευταία θεωρώ στον ελληνικό χώρο.

Σίγουρα τα challenges που έχεις να αντιμετωπίσεις μέσα στην αγορά είναι λίγο περισσότερα, προέρχονται όμως απ’ εσένα, από τις δικές σου επιλογές και από το που εσύ τοποθετείς τον εαυτό σου.

Ο χώρος της υγείας είναι ένας χώρος που προσωπικά θεωρώ ότι είναι μία παιδική χαρά για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το innovation και με τη δημιουργία νέων features και νέων προϊόντων.

Οπότε, το πρόβλημα μου είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες και δεν ξέρω τι προτεραιότητα να δώσω. Σε κάθε περίπτωση, έχοντας καλύψει τις βασικές ανάγκες, αν αυτό ήταν μία πυραμίδα, θα ανέβουμε σε ανώτερα επίπεδα της πυραμίδας αυτής, σε λίγο πιο ευαίσθητες ανάγκες.

Ένα άλλο κομμάτι που με ενδιαφέρει πολύ, είναι το πως η Ελλάδα θα φανεί έξω. Και όχι, πλέον, ως η χώρα που έχει κρίση, βρίσκεται σε μία μόνιμη κρίση, αλλά ως μία χώρα που έχει να προσφέρει πάρα πολλά.

Οπότε, αυτό που θέλω είναι η Ελλάδα να φανεί και να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Είμαι η Ελευθερία Ζούρου και είμαι founder και CEO του Doctoranytime.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Χρήστος Δρούτσας
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Δρούτσας
  • Ήχος: Λίνα Πετριανού
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
  • Project Advisor: Βασίλειος Μπαρτζώκας