Έλενα Κωνσταντινοπούλου & Κωνσταντίνος Αθανασίου, 2design Jewellery leaders stamp

Με σπουδές πάνω στο Interior Design, το Design Υφάσματος και με ανησυχίες πάνω στην πρωτότυπη ιδέα, ενδιαφέρον πάντα για τη μόδα και τους συνδυασμούς χρωμάτων, η δημιουργός Έλενα Κωνσταντινοπούλου ξεκίνησε να συνθέτει κοσμήματα για τις φίλες της. Αυτή η ενασχόλησή της εξελίχτηκε και άρχισε να γίνεται διαρκής ανάγκη δημιουργίας και έκφρασης. Κάπως έτσι, το 2013 γεννήθηκε η “2design jewellery”. Πρόσφατα στο δημιουργικό team της “2design jewellery” προστέθηκε νέο μέλος, ο Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Κείμενο συνέντευξης

H ενασχόληση μου με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και το design υφάσματος και με συνεχής διαρκή ανάγκη για δημιουργία, ξεκίνησα αρχικά να συνθέτω κοσμήματα σαν χόμπι για τις φίλες μου.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το 2013 το 2design Jewellery.

Πρόσφατα στο δημιουργικό team 2design Jewellery προστέθηκα και εγώ και σαν μηχανολόγος καταφέραμε να δώσουμε μια νέα κατεύθυνση και να παντρέψουμε την τέχνη με την τεχνική.

Πηγή έμπνευσης είναι η αρχιτεκτονική, οι μορφές της φύσης, διάφορα γεωμετρικά σχήματα.

Kαι έτσι καταφέραμε να ισορροπήσουμε μεταξύ της αυστηρότητας και της δημιουργίας.

Τα υλικά των κοσμημάτων μας θυμίζουν πάρα πολύ τον ελληνικό μινιμαλισμό και την αυστηρότητα των γεωμετρικών στοιχείων.

H ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ θετική, είναι όλων των ηλικιών και αυτό μας εκπλήσσει ιδιαίτερα.

Μια χρονολογία ορόσημο στο 2design Jewellery είναι η συμμετοχή μας στο A Jewel Made In Greece που έγινε στο Ζάππειο και πήραμε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε πολλούς δημιουργούς κοσμημάτων.

Για μας είναι πρόκληση να δημιουργούμε σήμερα στην Ελλάδα ωστόσο ακόμα και σε ένα δύσκολο περιβάλλον οικονομικό συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να ονειρευόμαστε και να εργαζόμαστε σκληρά.

Στόχος μας είναι το 2design Jewellery να αποτελέσει ένα αναγνωρίσιμο Brand name βασισμένο στην πρωτοτυπία των προϊόντων και των υλικών.

Είμαι η Έλενα Κωνσταντινοπούλου και είμαι cofounder και art director της 2design Jewellery.

Είμαι ο Κωνσταντίνος Αθανασίου, creative director και sales manager στην εταιρία 2design Jewellery.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.