Ο Οργανισμός Enterprise Greece, διοργάνωσε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 ημερίδα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, για την ενημέρωση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σχετικά με τις συνθήκες αγοράς στην Κίνα και την εθνική συμμετοχή στην 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, που θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη 5-10 Νοεμβρίου 2018, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών.

Ο  Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας,  τόνισε τη σημασία της παρουσίας και συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών στην 1η Διεθνή Έκθεση  Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας (China International Import EXPO), καθώς και την αναγκαιότητα της συνεργασίας των αρμοδίων φορέων με σκοπό τη βέλτιστη προβολή των δυνατοτήτων της Ελλάδας, ως Τιμώμενης Χώρας.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μέσω της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, στοχεύει στο να αυξήσει τα κανάλια συνεργασίας και τους διαύλους επικοινωνίας διεθνώς, να αναπτύξει περαιτέρω την τεράστια δυναμική που διαθέτει στο εμπόριο αλλά και, μακροπρόθεσμα, να ενισχύσει συνολικά την παγκόσμια οικονομία, συνεισφέροντας στο κλίμα ευημερίας και ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να εγκαινιάσει μία νέα εποχή ανάπτυξης και πολύ-επίπεδης συνεργασίας με ένα ευρύ φάσμα εταίρων.

Η Διεθνής Έκθεση αποτελεί την υλοποίηση της επίσημης ανακοίνωσης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xi Jinping, τον Μάιο του 2017 στο Belt and Road Φόρουμ για τη Διεθνή Συνεργασία, φιλοξενείται από το Υπουργείο Εμπορίου και τις τοπικές Αρχές της Σαγκάης, υποστηρίζεται από παγκόσμιους Οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και διοργανώνεται από το China International Import Export Bureau και το National Exhibition and Convention Centre of Shanghai.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για υποβολή συμμετοχής οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να απευθυνθούν στον Οργανισμό Enterprise Greece, στην ιστοσελίδα www.enterprisegreece.gov.gr  και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 21 Μαΐου  2018.

Διαβάστε περισσότερα για τις δράσεις του Enterprise Greece.