Στο πλαίσιο του 5ου Ετησίου Διεθνούς Συνεδρίου Ελαιολάδου των ΗΠΑ που συνδιοργανώθηκε από το φορέα “North American Olive Oil Association” και “Extra Virgin Olive Oil Savantes”, το χρονικό διάστημα 20 – 22/6/2019 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Έκθεση – Παρουσίαση ελαιολάδων «Olive Oil Tasting Fair & Fundraiser 2019».

Η Έκθεση – Παρουσίαση έλαβε χώρα την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού γευσιγνωσίας ελαιολάδου “Olive Oil Tasting Challenge”. Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για ενίσχυση του ιδρύματος “Beyond Type 1”, υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από διαβήτη και είχε πάνω από 100 επίσημους προσκεκλημένους από τις ΗΠΑ, ενώ οργανώθηκε από τον κύριο Joseph Profaci (Executive Director North American Olive Oil Assn.)

Στο χώρο πραγματοποίησης της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκε και η διεθνούς κύρους γευσιγνώστρια ελαιολάδου, κ. Alexandra Devarenne, παρουσιάστηκαν βραβευμένα ελαιόλαδα, από διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας, όπως ο «MARIO SOLINAS» και ο «NYIOOC». Μεταξύ αυτών, συμμετείχαν πέντε ελληνικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

Ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στη Νέα Υόρκη, κ. Γιώργος Μιχαηλίδης, συνεχάρη την ομάδα των Ελλήνων παραγωγών και εξέφρασε την συμπαράστασή του σε τέτοιες προσπάθειες που αναδεικνύουν την ποιότητα του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Με πρωτοβουλία της εταιρείας YANNI’S OLIVE GROVE ενώθηκαν για πρώτη φορά ως μία διεθνής ομάδα,  παραγωγοί από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας και παρουσίασης, η οποία έγινε από την κ. Εύη Προδρόμου, παρουσιάστηκαν στο αμερικανικό αλλά και διεθνές κοινό τα παρακάτω ελληνικά πολυβραβευμένα προϊόντα.

– ELAWON EVOO από την Πελοπόννησο

– KONSTAS EVOO από την Αττική

– PAMAKO EVOO από την Κρήτη

– THE GOVERNOR EVOO από την Κέρκυρα

– YANNI’S FINEST EVOO από τη Χαλκιδική