Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανανεώνει την υποστήριξή της στο «Accelerate Greece» με δωρεά ύψους $15,000.

Το «Accelerate Greece» είναι ένα πρόγραμμα «επιτάχυνσης» για νέους επιχειρηματίες, που στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα με την οικοδόμηση της επόμενης γενιάς επιτυχημένων ελληνικών νέων τεχνολογικών startups βοηθώντας τις εταιρείες να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους. Το πρόγραμμα προσφέρει σε εταιρείες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Orange County της California, την παγκόσμια πρωτεύουσα τεχνολογίας, και να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας, που θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν εικόνα του διεθνούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Μέσω εργαστηρίων, breakout sessions, καθοδήγησης και συναντήσεων με επενδυτές, το πρόγραμμα εφοδιάζει τους επιχειρηματίες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να πετύχουν στο κλάδο τους. Επιπλέον, λόγω της τοποθεσίας του, το πρόγραμμα φέρνει τους νέους επιχειρηματίες σε επαφή με κάποιους από τους σημαντικότερους επενδυτές παγκοσμίως στο τομέα της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Κτήριο Eureka, ένα γραφείο 3,810 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρει ένα χώρο συνεργασίας ανάμεσα στις startups, καθώς και την επιτάχυνση και στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα καλύψει τα αεροπορικά κόστη όσο και τα έξοδα διαμονής των τριών ελληνικών startups που θα συμμετάσχουν στο φετινό «Accelerate Greece»: Η Pobuca έχει αναπτύξει ένα CRM λογισμικό που προσφέρει καίριες λύσεις σε brands και retailers χρησιμοποιώντας τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, η Deliverback είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία, η οποία παραδίδει αντικείμενα που έχουν ξεχαστεί σε ξενοδοχεία, πίσω στους ιδιοκτήτες τους και η Fighthoax.com, παρέχει γρήγορη, αξιόπιστη και ποιοτική ανάλυση ειδήσεων για ΜΜΕ και επιχειρήσεις. Αξίζει εξίσου να αναφερθεί πως η BioCoS, μία από τις 3 ελληνικές startups που συμμετείχαν στο περσινό «Accelerate Greece», κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσε σε 10 πολλά υποσχόμενες εταιρείες στο Eureka Fest 2018.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.