Μετά από πέντε χρόνια υποστήριξης των επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award – HEA) ανακοινώνει ότι ξεκινά εκ νέου τις δραστηριότητές του, ως ελληνικό παράρτημα του Envolve (www.EnvolveGlobal.org), ενός νέου παγκόσμιου οργανισμού επιχειρηματικότητας που δημιουργήθηκε από τον Όμιλο Libra (https://www.libra.com/el/). Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Envolve, του οποίου η δημιουργία εμπνεύστηκε από την επιτυχία του HEA, εκτός του ετησίου προγράμματος απονομής βραβείων, θα λειτουργεί και ως πυλώνας υποστήριξης για νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες διεθνώς.

Η υποστήριξη του Envolve προσφέρεται μέσα από τρεις άξονες: εκπαίδευση, πόροι και βραβεία. O οργανισμός θα παρέχει εκπαίδευση σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, ενώ παράλληλα θα αξιοποιεί συνεργασίες που ενισχύουν τη διαθεσιμότητα των επιχειρηματικών πόρων, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των συμμετεχόντων ώστε να υποβάλλουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές προτάσεις στα βραβεία του. Έτσι, το πρώην HEA θα μετονομαστεί σε Envolve Award Greece. Το νέο αυτό πρόγραμμα βραβείων στην Ελλάδα θα συνεχίσει, όπως και στο παρελθόν, να διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ενώ εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη των πολυάριθμων οργανισμών που προσφέρθηκαν να στηρίξουν τα HEA και ΑΕΑ. Ανάμεσα στους Υποστηρικτές στην Ελλάδα είναι η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η Microsoft, η SAP Hellas, η Intracom Telecom, η Kyvernitis Travel, η V+O Communications και η Antidote Creative Studio. Ανάμεσα στους Υποστηρικτές των ΗΠΑ είναι το MBKA, το Shark Branding, το Miami Dade College, το WIBO, καθώς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Fordham University, UPenn Law School και το Georgetown Law Center.

Το Envolve θα λειτουργήσει ως καταλύτης για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διεθνώς , παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια, γνώσεις και πόρους, ενώ παράλληλα θα προάγει και θα προωθεί την ένταξη επιπλέον υποστηρικτών, επενδυτών και συνεργατών για να στηρίξουν τον νέο οργανισμό. Εκτός από το HEA, το Envolve ενσωματώνει και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (American Entrepreneurship Award – AEA), παραμένοντας ένα από τα κύρια προγράμματα του τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra. Τα δύο προγράμματα απονομής βραβείων, που προωθούν την καινοτομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη βιωσιμότητα, έχουν  βραβεύσει 35 επιχειρήσεις από το 2012, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Οι νικητές του ελληνικού βραβείου δραστηριοποιούνται σε 14 τομείς της οικονομίας και έχουν επιτύχει σταθερή εμπορική ανάπτυξη, δημιουργώντας εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας εν μέσω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, η συνολική αποτίμηση των μέχρι τώρα επιχειρήσεων-νικητών του βραβείου ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ.

Το Envolve θα επεκτείνει του σκοπούς και τις παροχές των ΗΕΑ και ΑΕΑ, ώστε να ενισχύσουν περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις. Καθώς το Envolve επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αναζητά επιλεγμένες υποεξυπηρετούμενες κοινότητες και θα διοργανώνει Envolve Awards και επιχειρηματικές εκδηλώσεις. Ιστορικά, το ΗΕΑ ανακηρύσσει ένα μικρό αριθμό νικητών κάθε χρόνο. Φέτος, με την επανέναρξή του ως Envolve Award Greece, ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα βραβευθούν θα υπερδιπλασιαστεί. Οι νικητές θα λάβουν χρηματοδότηση, καθοδήγηση και επιχειρηματική υποστήριξη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αμερικανικό βραβείο θα ακολουθήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Η πύλη για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει το Envolve στους επιχειρηματίες είναι η ιστοσελίδα του – www.EnvolveGlobal.org. Το Envolve θα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία και πόρους που θα βοηθούν νέες επιχειρήσεις να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα. Ο εκπαιδευτικός του τομέας, στοχεύει στη συνεργασία με οργανισμούς επιχειρηματικής υποστήριξης μέσω εκδηλώσεων και workshops, τα οποία θα φιλοξενούν εδραιωμένους επιχειρηματίες και ειδικούς από διάφορους κλάδους. Η ενότητα των Envolve Awards στην ιστοσελίδα του οργανισμού θα είναι οικεία σε όσους είχαν κάνει αίτηση στο πρώην HEA: η πλατφόρμα του βραβείου είναι απλή στη χρήση και προσφέρει καθοδήγηση στους επιχειρηματίες, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους, μέσω της διαδικασίας υποβολής της αίτησης.

Για το 2018, το Envolve Award Greece, θα είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ή σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα, και το Envolve Award U.S.A θα είναι ανοιχτό σε αιτούντες από το Miami – Dade , το Bronx της Νέας Υόρκης και θα διευρυνθεί και σε άλλες πόλεις-παραρτήματα. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Envolve Award Greece ξεκινάει την Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018,  ενώ οι νικητές των δύο Envolve Awards θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο του 2018.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.