Στον αστερισμό των ανέπαφων αγορών βρίσκεται πλέον το Λιανεμπόριο με όλο και περισσότερα καταστήματα να υιοθετούν εφαρμογές με οθόνες αφής, τοίχους για selfie και ακουστικά VR.

Το πρώτο social retail store της Burberry, το οποίο άνοιξε στο Shenzhen της Νότιας Κίνας, παρέχει μια επαρκή εικόνα για το κατάστημα του μέλλοντος. Με ένα πρόγραμμα για το WeChat, την πλέον δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της χώρας, οι πελάτες μπορούν να κάνουν κλικ στο περιεχόμενο και τις εξατομικευμένες εμπειρίες στον χώρο του καταστήματος και στη συνέχεια να μοιραστούν λεπτομέρειες με φίλους. Κάθε προϊόν στο κατάστημα έχει μια ετικέτα με έναν κωδικό QR, τον οποίο μπορεί κάποιος να σαρώσει για περισσότερες λεπτομέρειες. Κάθε πελάτης λαμβάνει επίσης ένα χαρακτήρα μέσω του Snapchat που εξελίσσεται καθώς περπατούν γύρω από το κατάστημα.

Φυσικά, το κατάστημα χωρίς επαφή ενδέχεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμο για το λεγόμενο c-commerce (curation, content, convenience and connections). Η Nike και η Adidas είναι οι leaders σε αυτήν τη μετάβαση, χρησιμοποιώντας τα smartphones των καταναλωτών ως αγωγούς, αφού συνδέουν τα προφίλ τους με τη δραστηριότητά τους στο κατάστημα.

Πηγή: ecommerce-news