Το πρόγραμμα εργαστηρίων Girls Coding, που ξεκίνησε πιλοτικά για 60 μαθήτριες το καλοκαίρι του 2017 με την υποστήριξη του ΕΙΤ-European Institute for Innovation and Technology και της Google, συνεχίζεται, και φέτος επεκτείνεται σε 600 μαθήτριες και μαθητές, εκτός από την Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον μη-κυβερνητικό οργανισμό ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, με την συμβολή της Google και την υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας MADE.

Το εκπαιδευτικό υλικό προετοιμάστηκε ειδικά για τους σκοπούς των εργαστηρίων από εξειδικευμένο προσωπικό και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 12 με 17 ετών.

Συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του Δήμου, το πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί σε ειδικά εξοπλισμένα εργαστήρια στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου 2019. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές για μαθητές και μαθήτριες και εκτός των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Στον Πειραιά, με την υποστήριξη του Δήμου, θα υλοποιηθεί στα εργαστήρια των σχολείων του 9ου Γυμνασίου και του Ράλλειου Γυμνασίου, όπου και ομάδες μαθητών των σχολείων θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσει διαγωνισμός και βράβευση των συμμετεχόντων και των καλύτερων επιδόσεων.

Για πληροφορίες πατήστε εδώ.