Εύη Προδρόμου, Yannis Olive Grove leaders stamp

Το όραμα της Yannis Olive Grove είναι να αναδείξει την πλούσια διατροφική παράδοση της Χαλκιδικής, μέσα από φυσικά προϊόντα, πλούσια σε πολυφαινόλες και ευεργετικά συστατικά που συμβάλουν στην καλή υγεία.

Κείμενο

Η εταιρεία Yannis Olive Grove ιδρύθηκε το 2012. Εγώ και ο σύζυγός μου ο Γιάννης Προδρόμου είμαστε όλη μας τη ζωή αγρότες. Το 2012 αποφασίσαμε να δώσουμε μια υπεραξία στο προϊόν μας και να το κινήσουμε στις αγορές, να κάνουμε τον κόσμο να μάθει την ελιά Χαλκιδικής.

Το σήμα μας δείχνει ακριβώς αυτό, είναι ένα απλό σήμα δείχνει ένα δέντρο, ένα ελαιόδεντρο πάνω στη γη. Ταυτόχρονα, όμως, το ίδιο το σήμα όμως είναι η ψυχή του Γιάννη.

Τα προϊόντα της επιχείρησης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, πρώτα τα αγουρέλαια από τις τρείς ποικιλίες της Χαλκιδικής που έχουμε στα χωράφια μας και δεύτερον τα σνακ ελιάς, τα προϊόντα ελιάς.

Από μόνα τους τα προϊόντα ελιάς είναι μια πολύ μεγάλη καινοτομία.

Εμείς σκεφτήκαμε ανατρεπτικά, διαφορετικά. Γιατί να μην κάνουμε, λοιπόν, ένα προϊόν σκεφτήκαμε, το οποίο να μην έχει αλάτι, να είναι χωρίς άλμη, να είναι στεγνό και να είναι γλυκό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, να κάνουμε το απόλυτο healthy snacking.

Τα πρώτα πειράματα τα ξεκινήσαμε στην κουζίνα του σπιτιού μας. Για πάρα πολύ καιρό το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, μέχρι που κάποια στιγμή το προϊόν έστρωσε, αν μου επιτρέπετε την έκφραση, μπορούσαμε να το κάνουμε τελικό.

Ήμασταν τυχεροί στη διάρκεια και γνωρίσαμε έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ελληνικών τροφίμων στη Βόρεια Αμερική.

Συνεργαστήκαμε μαζί του, σήμερα, έχουμε τη μεγάλη τιμή να κάνουμε ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα γι’ αυτή την εταιρεία και αυτό είχε σαν συνέπεια να ανοίξουν για εμάς οι αγορές της Βορείου Αμερικής.

Τρείς είναι οι στιγμές ορόσημα για την επιχείρησή μας. Το πρώτο ορόσημο ήταν η επαφή μας με την Αμερικάνικη Γεωργική σχολή.

Το δεύτερο ορόσημο ακολούθησε αμέσως μετά, ήταν η επαφή μας με τη Γαία Επιχειρείν, όπου εφαρμόσαμε μαζί της ως πιλότοι καλλιεργητές την ευφυή καλλιέργεια στην Ελλάδα.

Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που η ποιότητα των προϊόντων μας, μας επέτρεψε να συμμετέχουμε στην πρώτη παγκόσμια κλινική μελέτη, με ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από ήπια διανοητική διαταραχή που είναι η πρόδρομος της νόσου Αλτσχάϊμερ.

Σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και με την Ελληνική Εταιρεία Αλτσχαϊμερ, είμαστε η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε αυτή την έρευνα.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα ελληνικά ελαιόλαδα να πάρουν ένα μεγάλο προβάδισμα, μια πρωτιά στην παγκόσμια αγορά.

Το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει τεράστιες δυνατότητες για την παγκόσμια αγορά.

Υπάρχει όμως κάτι εδώ που θα πρέπει να πούμε, η ποιότητα είναι πολύ βασικό και με την ποιότητα κάποιος δεν μπορεί να παίξει. Το ισχυρό χαρτί της Ελλάδας είναι αυτό.

Μη θεωρήσουμε ποτέ ότι τα ξέρουμε όλα, πρέπει να εκπαιδευτούμε και όσο περισσότερο εκπαιδευόμαστε, τόσο καλύτερα προϊόντα θα βγάζουμε και θα γινόμαστε ακόμα περισσότερο ανταγωνιστικοί.

Η περίοδος της κρίσης μας έμαθε να σκεπτόμαστε διαφορετικά, να τολμάμε, έτσι ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε να έχουμε χρόνια πριν.

Το μεγάλο μας όνειρο για τον Γιάννη και εμένα είναι να μας διαδεχθούν τα παιδιά μας και να συνεχίσουν να παράγουν μέσω της επιχείρησης προϊόντα ωφέλιμα για τον άνθρωπο.

Είμαι η Εύη Προδρόμου και μαζί με τον σύζυγό μου Γιάννη Προδρόμου ιδρύσαμε την εταιρεία Yannis Olive Grove.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου