Το LoveGreece.Com, η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Γ. &Α. Μαμιδάκη, παραμένει πιστό στο όραμά του για την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της αξίας των Ελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικό, στηρίζοντας ως Χορηγός Επικοινωνίας το Σεμινάριο «Fashion & Luxury Law & Business» by Tailored, που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 1-2 Νοεμβρίου 2019.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της βιομηχανίας της μόδας και της πολυτέλειας. Δημιουργήθηκε ως απάντηση στη ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, στο όραμα και τις καινοτόμες ιδέες όσων δραστηριοποιούνται στον απαιτητικό αυτό χώρο.

Ήταν ένα 2ημερο που τα είχε όλα: εκπαίδευση, διάλογο, προβληματισμό και φυσικά, networking. Το εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκίνησε από την προστασία της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, πέρασε στη σφαίρα του branding και του επιχειρείν και συνεχίστηκε με την digital πλευρά της μόδας και της πολυτέλειας. Τέλος, το 2ήμερο ολοκληρώθηκε με μια απολαυστική συζήτηση γύρω από την πορεία του κλάδου στην Ελλάδα, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται, τις σκέψεις για τη βιωσιμότητα, αλλά και την ανάγκη της ουσιαστικής ενίσχυσης και ώθησης του εκπαιδευτικού συστήματος, για την ανάδειξη σχεδιαστών με όραμα και χαρακτήρα, που όχι απλώς εκτελούν αλλά «δημιουργούν».

H ιδρύτρια του Tailored και διοργανώτρια της εκδήλωσης, Αλεξάνδρα Βαρλά, είπε:

«Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι το Fashion & Luxury Law & Business Seminar πέτυχε το στόχο του: συγκέντρωσε δικηγόρους, σχεδιαστές, digital marketeers, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και e-shops, ανθρώπους από φαινομενικά τελείως διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι συνομίλησαν δημιουργικά, προβληματίστηκαν, γνωρίστηκαν μεταξύ τους, έκαναν διάλογο και, κυρίως, πήραν γνώση. Γνώση όχι μόνο θεωρητική, αλλά και γνώση πρακτική – χρήσιμα εργαλεία και εφόδια για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Το μήνυμα του σεμιναρίου είναι σίγουρα αισιόδοξο: Ο κόσμος της μόδας κατανοεί τις ανάγκες του και οι εκπρόσωποι του νομικού χώρου είναι εδώ για να τις αφουγκραστούν, βρίσκοντας δημιουργικές λύσεις, με γνώμονα την ανάπτυξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε μια Ελλάδα “πεισματάρα”, που δεν λογαριάζει οικονομική ύφεση, αλλά αντίθετα καινοτομεί και αναπτύσσεται, κόντρα στις αντιξοότητες.

Αν θα έπρεπε να κρατήσω μια φράση, αυτή είναι από την παρουσίαση της Σάντυ Τσαντάκη, στο πάνελ «Μόδα & Πολυτέλεια Made in Greece», σχετικά με το τι είναι πολυτέλεια: η μεγαλύτερη πολυτέλεια, λοιπόν, είναι το μέλλον.».

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.