Φαίη Παπανίκου, Fey Papanikou Jewel leaders stamp

Η Φαίη Παπανίκου ξεκίνησε να σχεδιάζει τις πρώτες τις συλλογές κοσμημάτων το 2009. Η Αρχιτεκτονική καθόρισε σε σημαντικό βαθμό την αισθητική της και το σχεδιασμό αποδίδοντας καθαρές, δυναμικές και γεωμετρικές μορφές και φόρμες στα κοσμήματα.

Κείμενο συνέντευξης

Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Αρχιτεκτονική, και ύστερα από την παρακολούθηση σεμιναρίων κοσμήματος κατασκευής, το 2008 ξεκίνησε αυτή η ενασχόληση.

Πάντα με γοήτευε η μικρή κλίμακα και οι κατασκευές με τα χέρια, καθώς και το να βλέπω το τελικό προϊόν που έχω σχεδιάσει σε πραγματικό χρόνο να υλοποιείται μπροστά μου.

Έμπνευση αντλώ από την αρχιτεκτονική, την τέχνη, την καθημερινότητα, την ιστορία και την παράδοση.

Οι δημιουργίες μου χαρακτηρίζονται από γεωμετρικές γραμμές, λιτές και απλές φόρμες.

Σημαντικότερη στιγμή στη διαδρομή θεωρώ ότι είναι η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι μπορώ να βιοποριστώ από αυτή την ενασχόληση, και έτσι το 2015 δημιούργησα το εργαστήριό μου και το φυσικό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι πολύ όμορφο να ζεις και να δημιουργείς στην Ελλάδα, η δυσκολία ξεκινάει όταν αποφασίζεις να επιχειρήσεις σε αυτή δηλαδή να δημιουργήσεις μία μικρή επιχείρηση.

Στη σημερινή εποχή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σε βοηθήσουν πάρα πολύ να προωθήσεις τη δουλειά σου στο αρχικό της στάδιο.

Επίσης, η συμμετοχή σε εκθέσεις όπως το Α Jewel made in Greece μπορεί να σε φέρει σε επαφή με ένα πιο στοχευμένο κοινό, αυτό των επαγγελματιών του χώρου.

Eίναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα το βραβείο προώθησης του Ελληνικού Πολιτισμού επιβραβεύει το έργο μου όλον αυτόν τον καιρό.

Πάντα μία επιβράβευση σου δίνει την ώθηση να συνεχίσεις, δημιουργεί όμως και την ευθύνη να φανείς αντάξια των προσδοκιών.

Eίμαι η Φαίη Παπανίκου, σχεδιάστρια κοσμημάτων και ιδιοκτήτρια του ομώνυμου brand.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.