Η ομάδα χορού και κίνησης και Leader του LoveGreece.com, Rootlessroot, δημιουργήθηκε το 2006 στην Αθήνα από τη Λίντα Καπετανέα και τον Josef Frusec, οι οποίοι από κοινού δημιούργησαν το ερευνητικό project «Fighting Monkey».

Το project αυτό είναι ένας καμβάς, όπου η γλυπτική, η πάλη, ο χορός, η κίνηση και η συγγραφή ενώνονται για να εξερευνήσουν αξίες και αισθητικές απόψεις. Η ομάδα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, οργανώνοντας σεμινάρια και παραστάσεις για να παρουσιάσει τη γνώση και την εμπειρία της, για το πώς μπορεί το σώμα και η υλική υπόσταση να εκφραστούν μέσα από θεωρίες και φιλοσοφικές προσεγγίσεις.

Οι θεμελιώδεις αρχές της προπόνησης με την ομάδα των Fighting Monkey είναι:

  • Η βελτίωση της ελαστικότητας του σώματος μέσα από εναλλακτικά παιχνίδια που εξάπτουν τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα.
  • Η ανάπτυξη του συντονισμού και του ρυθμού σε ολόκληρο το σώμα και ο κρίσιμος ρόλος τους τόσο σε μικρή (κυτταρικό επίπεδο) όσο και σε μεγάλη κλίμακα (σχέσεις, συνήθειες και στόχοι) της ανθρώπινης ζωής.
  • Η εύρεση τρόπων με τους οποίους μπορεί κανείς να διατηρήσει την υγεία των αρθρώσεων και ολόκληρου του μυοσκελετικού του συστήματος, ώστε να ενισχύσει και να διατηρήσει την κινητικότητά του μέσα στον χρόνο.
  • Η επικοινωνία με τον εαυτό μας καθώς και με το κοινωνικό και φυσικό μας περιβάλλον, με σκοπό να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε και δημιουργούμε ιστορίες που θα εμπνεύσουν και θα τροφοδοτήσουν τη δύναμή μας για τη ζωή.

Δείτε τη συνέντευξή τους στο LoveGreece.com εδώ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.