Φιλιάνα Στεφανακάκη & Δήμητρα Στεφανακάκη, The Greek Designers leaders stamp

Η The Greek Designers είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία προβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο το σύγχρονο ελληνικό design μόδας και αντικειμένων υψηλής αισθητικής, με έμπνευση από την ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Αποστολή της είναι να καταστήσει την ελληνική σχεδιαστική ταυτότητα διεθνώς γνωστή μέσα από τις συλλογές επιλεγμένων Ελλήνων σχεδιαστών, που διατίθενται αποκλειστικά online στο επίσημο Concept Store.

Κείμενο

Η ενασχόλησή μας με την αρχιτεκτονική και το Design έχει ως κοινό παρονομαστή την αναζήτηση μιας κεντρικής ιδέας, ενός concept πίσω από κάθε νέο project.

Αποστολή της The Greek Designers είναι να καταστήσει την ελληνική σχεδιαστική ταυτότητα ευρέως γνωστή μέσα από προϊόντα ποιοτικού ελληνικού design.

Το μότο μας είναι «Discover the concept story behind the creation» και είναι στην ουσία αυτό που εκφράζει τις δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών στην πλατφόρμα μας. Καλεί λοιπόν το παγκόσμιο κοινό να ανακαλύψει την ελληνική ιστορία πίσω από προϊόντα υψηλής αισθητικής αξίας και ξεχωριστής ελληνικής ταυτότητας.

Επιλέγουμε τους σχεδιαστές με τους οποίους συνεργαζόμαστε με κριτήριο την αισθητική, το concept, το design concept και τη γενική φιλοσοφία κάθε brand. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε μια κοινή ταυτότητα και αισθητική την οποία θέλουν να εκφράζουν τα προϊόντα μας.

Το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε έχει επίγνωση των ποιοτικών standards και αναγνωρίζει την ταυτότητα και τη φιλοσοφία την οποία πρεσβεύουμε.

Ο ανταγωνισμός από τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζεται με το γεγονός ότι στην πλατφόρμα μας προβάλλονται μοναδικά προϊόντα, τα οποία είναι custom made, είναι μοναδικά στο σχεδιασμό και την αισθητική τους και δύσκολα μπορεί να τα βρει κάποιος σε αντίστοιχες πλατφόρμες.

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα brand name πίσω από το όνομα the Greek Designers και να συνεχίσουμε να εξαπλωνόμαστε σε όλο τον κόσμο με διεθνείς αγορές.

Η εταιρεία μας στηρίζει την προβολή των Ελλήνων σχεδιαστών και προωθεί τα προϊόντα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κατ’ επέκταση η τοπική οικονομία ενδυναμώνεται με την αύξηση των εξαγωγών όχι μόνο των προϊόντων αλλά και του πολιτισμού.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις οφείλουν να είναι πιο εξωστρεφείς να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως μέσο προώθησης και προβολής των προϊόντων τους, έτσι να ανοίγονται σε καινούριες αγορές και να έχουν μια εξωστρέφεια όσον αφορά τα ελληνικά προϊόντα. Έτσι θα καταφέρουν να έχουν ένα μερίδιο στο προϊόν της παγκόσμιας αγοράς.

Μια στιγμή ορόσημο της The Greek Designers ήταν η πρόσκληση που μας έγινε από τους εκπροσώπους της Biennale αρχιτεκτονικής στο Βελιγράδι για την παρουσίαση Ελλήνων σχεδιαστών στα πλαίσια της Designers Week τον Δεκέμβριο του 2017.

Η Ευρώπη και η Αμερική αποτελούν ήδη σταθερές αγορές για την εξαγωγή των προϊόντων της The Greek Designers, παρατηρώντας μια αύξηση στις πωλήσεις από τις χώρες της Ασίας, μας ενδιαφέρει να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο επέκτασης και στις χώρες αυτές.

Είμαι η Φιλιάνα Στεφανακάκη co-founder και creative director της the Greek Designers.

Είμαι η Δήμητρα Στεφανακάκη co-founder και creative director της the Greek Designers.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου