Νικόλας & Μάνος Σμυρλάκης, Finest Roots leaders stamp

Ο Μάνος και ο Νικόλας Σμυρλάκης έχουν οικογενειακούς δεσμούς με την ποτοποιία Καλλικούνη, η οποία ιδρύθηκε το 1850 στην Καλαμάτα και λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. Ωστόσο, τα δυο αδέλφια δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά με τον κλάδο, μέχρι που αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη Finest Roots, για να συστήσουν στο κοινό τέσσερα παραδοσιακά λικέρ με ελληνικές ρίζες: Rakomelo, με ρακί και μέλι, Mastiha, με φυσική μαστίχα Χίου, Tentura, με κανέλα, και Herb Spirit με κρητικό δίκταμο.

Ως προς το είδος, τα παραδοσιακά λικέρ Finest Roots κινούνται στο ίδιο πεδίο με γνωστά διεθνή ποτά, όπως τα triple sec, τα ιταλικά amaro, το maraschino, το amaretto και διάφορα bitter. Ως προς την ποιότητα, κατατάσσονται στην πιο premium κατηγορία, καθώς για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο εξαιρετικές φυσικές πρώτες ύλες, χωρίς πρόσθετα ενισχυτικά γεύσης, χρωστικές ουσίες, αιθέρια έλαια ή οτιδήποτε χημικό.

Σύμφωνα με τους αδελφούς Σμυρλάκη, εκείνο που τράβηξε το ενδιαφέρον τους στην παραγωγή λικέρ ήταν η διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εμφάνιζε εδώ και χρόνια μια στασιμότητα και υπολειπόταν σε καινοτομία. Η δική τους καινοτομία, βέβαια, πατάει γερά στην ελληνική παράδοση, ενώ προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών ώστε τα παραδοσιακά λικέρ Finest Roots να μπορούν να σταθούν με αξιώσεις όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά.

Το υψηλό ποιοτικό επίπεδο στο οποίο στόχευαν απαιτούσε ανάλογη συσκευασία. Η εταιρική ταυτότητα που σχεδίασε το Bob Studio αποτυπώνει στο στιβαρό παραλληλόγραμμο μπουκάλι ένα χαρακτηριστικό σχετικό με το βασικό συστατικό κάθε είδους. Στο Ρακόμελο, η λέξη ROOTS γράφεται μέσα σε ένα πολύγωνο, το οποίο παραπέμπει στην κερήθρα του μελιού. Στη Μαστίχα, μέσα σε ένα ρόμβο ο οποίος παραπέμπει στην κρυσταλλική δομή της μαστίχας. Στην Τεντούρα, μέσα σε ένα κύκλο που θυμίζει τη διατομή του ξύλου της κανέλας. Στο Herb Spirit, μέσα σε ένα σταυρό που παραπέμπει στις φαρμακευτικές ιδιότητες όλων των βοτάνων που συνθέτουν τη χαρακτηριστική γεύση του.

Τα τέσσερα παραδοσιακά λικέρ Finest Roots μπορούν να καταναλωθούν σκέτα, να αποτελέσουν τη βάση για απλά long drinks ή να αξιοποιηθούν σε πιο σύνθετα κοκτέιλ. Στην ιστοσελίδα της φίρμας υπάρχουν διαθέσιμες συνταγές από έλληνες και ξένους μπάρμεν οι οποίοι αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσει κανείς. Με την πεποίθηση ότι η ποιότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχία ενός προϊόντος, η Finest Roots αναβαθμίζει την παραγωγή λικέρ σε νέο επίπεδο, με τη βεβαιότητα ότι καταναλωτές ανά τον κόσμο θα το εκτιμήσουν.

* Στο γύρισμα του βίντεο συμμετείχε ο bartender Χρήστος Αξαρλής. 

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία & Post Production: Αλέξης Σκουλίδης
  • Μακιγιάζ: Αλιάννα Καντερέ
  • Δημοσιογραφική Επιμέλεια – Κείμενα: Πάρης Κορμαρής
  • Γενική Διεύθυνση: Αγάπη Τσακπίνογλου