Φώτης Σμούκλης & Θάνος Παπαϊωάννου, Cutcuutur leaders stamp

Ο Φώτης Σμούκλης και ο Θάνος Παπαϊωάννου, απόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής, δημιούργησαν τo Cutcuutur, ένα brand που εφαρμόζει την ψηφιακή παραγωγή και τη διαδικασία του laser cutting δημιουργώντας ρούχα και αξεσουάρ με μοναδικές ψηφιακές γεωμετρίες.

Κείμενο συνέντευξης

Με τον Κίμωνα γνωριστήκαμε ως φοιτητές Αρχιτεκτονικής, όπου και αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε σε διάφορα projects. 

Ξεκινήσαμε το όλο εγχείρημα ως ένα side project και τελικά το 2015 και μετά έγινε και το επίσημο launch του brand, όπως υπάρχει σήμερα.   

Το Cutcuutur είναι κράμα extravagant αλλά ταυτόχρονα και φορέσιμων στοιχείων, με σημαντικό ρόλο να παίζουν τα μονόχρωμα φόντα των patterns αλλά και δομημένες σιλουέτες που ενισχύουν τη θηλυκότητα. 

Με χαρακτηριστικό γνώρισμα τα laser cut prints που συχνά δημιουργούν και ένα τρισδιάστατο εφέ, λόγω των αναδιπλώσεων που δημιουργούν στο ύφασμα, τα στοιχεία της κίνησης, του φωτός και της σκιάς παίζουν σημαντικό ρόλο για εμάς.

Η γυναίκα στην οποία απευθυνόμαστε είναι μια γυναίκα σύγχρονη, κοσμοπολίτισσα και ανεξαρτήτου ηλικίας. 

H έμπνευση, γενικά, μπορεί να προκύψει από οτιδήποτε. Μπορεί να είναι το pattern στην όψη ενός κτιρίου, ένα έργο τέχνης, μπορεί να είναι και η κίνηση ενός ρούχου που θα δούμε φορεμένο στο δρόμο.

Άλλωστε και η αισθητική είναι κάτι ρευστό το οποίο αλλάζει. 

Η Ελλάδα ήταν πάντα μια χώρα πλούσια σε δημιουργικούς ανθρώπους και σε καινοτόμα μυαλά, οπότε αυτός δεν είναι ένας τομέας στον οποίο υστερεί. Έτσι, η κοινωνία είναι δεκτική τόσο σε καινούριες ιδέες και προκλήσεις και είναι έτοιμη να τις υιοθετήσει. 

Η παραγωγή της Cutcuutur γίνεται εξολοκλήρου από μια ελληνική εξαγωγική εταιρία, με την οποία και έχουμε συνάψει στρατηγική συνεργασία από την αρχή που brand.

Όσον αφορά τη δημιουργία νέων προϊόντων, δυο είναι οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Πρώτα είναι η εύρεση νέων πρώτων υλών, οι οποίες μπορούν να εφαρμόσουν τη διαδικασία του laser cutting και επίσης ο χρόνος που χρειάζεται για την έρευνα αυτή.

Θέλουμε πρώτα να εδραιωθούμε στην Ελλάδα και έχοντας εξασφαλίσει τόσο τους απαραίτητους πόρους όσο και την τεχνογνωσία να παρουσιάσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα στο εξωτερικό, καθώς η μόδα και ειδικά εκτός Ελλάδας έχει πολύ έντονο ανταγωνισμό. 

Είμαι ο Φώτης Σμούκλης και είμαι ένας από τους σχεδιαστές του brand Cutcuutur.

Είμαι ο Θάνος Παπαϊωάννου και είμαι υπεύθυνος της παραγωγής και της διοίκησης της Cutcuutur.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.