Το εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων «Digital Skills», που σχεδίασαν ο Όμιλος Novartis σε συνεργασία με το Found.ation, προσφέρει σε 300 νέους/ες τη δυνατότητα να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας.

Στο σύγχρονο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιχειρησιακό περιβάλλον, οι εταιρείες καλούνται να προσαρμοστούν στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει ριζικά την αγορά εργασίας και επιτάσσει την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, θέτοντας την τεχνολογία στην κορυφή.

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη ζήτηση εργαζομένων με ψηφιακές δεξιότητες, η προσφορά παραμένει ακόμα χαμηλή. Το πρόγραμμα «Digital Skills» εστιάζει στην εκμάθηση σύγχρονων καινοτόμων και εύκολων στην χρήση ψηφιακών εργαλείων, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα στην καριέρα τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους/ες νέους/ες απόφοιτους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (AΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ και Κολλέγιο), ηλικίας 18-35 που διαθέτουν κάρτα ανεργίας.

Ο κάθε κύκλος μαθημάτων αποτελείται από 5 εκπαιδευτικές ενότητες, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, και θα ολοκληρώνεται εντός μιας εβδομάδας (πρωινά μαθήματα).

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.