Γιώργος Νικηφόρος, ByRaki flavor leaders stamp

Με πηγή έμπνευσης τα παραδοσιακά λικέρ, o Γιώργος Νικηφόρος, δημιούργησε τη Μπαϊράκι – ByRaki flavor, τσικουδιά εμπλουτισμένη με γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα, έχοντας ως στόχο να μυήσει το κοινό σε πιο ιδιαίτερες γεύσεις.

Κείμενο συνέντευξης

Το 2008 δημιουργήθηκε η ιδέα να ασχοληθώ με τα αποστάγματα και τα ηδύποτα. Το 2015 πήρα τη δύναμη να ιδρύσω την εταιρεία Byraki Μπαϊράκι flavor. Στόχος μας ήταν να μυήσουμε το κοινό σε αυτές τις γεύσεις, που μέχρι τότε είχαμε δημιουργήσει.

Η έμπνευση προήλθε από τα παραδοσιακά ηδύποτα σε συνδυασμό με τα προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου.

Το Μπαϊράκι flavor χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι η τσικουδιά ή κλασσική ρακί με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ. Η δεύτερη κατηγορία είναι τα κλασσικά παραδοσιακά ηδύποτα, τα οποία έχουν γεύσεις από όλη την Ελλάδα, όπως είναι το ρόδι, η μαστίχα, το περγαμόντο κ.ά. Και μία τρίτη κατηγορία πλέον, που έχουμε συνδυάσει το παραδοσιακό με το κλασσικό και δημιουργήσαμε γεύσεις για διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος και γεύσεις ιδιαίτερες, όπως είναι το καρπούζι, η σοκολάτα, η καραμέλα κ.ά.

Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε σε αρκετούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, σε καταστήματα delicatessen, σε παραδοσιακά παντοπωλεία, σε χώρους εστίασης, καθώς και σε μπαρ.

Έχοντας ως βάση την Κρήτη πραγματοποιούμε δράσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Καλωσορίζουμε με Μπαϊράκι flavor τους επισκέπτες της χώρας μας, με σκοπό να τους δείξουμε την ελληνική φιλοξενία.

Έχοντας ως εικόνα τη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό είναι πολύ σημαντικό και το Μπαϊράκι flavor και όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες να βγουν στο εξωτερικό, να εξάγουν προϊόντα, για να βγει η ελληνική αγορά από την κρίση.

Στόχος μας είναι να εδραιωθεί το Μπαϊράκι flavor τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στην αγορά του εξωτερικού, ως ένα ελληνικό προϊόν με ιδιαίτερες γεύσεις και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Μέσα από το Μπαϊράκι flavor έχω περάσει ευχάριστες και δύσκολες στιγμές. Όλες αυτές οι στιγμές μού έχουν προσφέρει κάποια πράγματα. Από αυτά έχω μάθει, μου έχουν δώσει δύναμη, να συνεχίσω και να γίνομαι πιο δυνατός.

Αυτό που θα συμβούλευα κάποιον, ο οποίος θα έμπαινε αυτή τη στιγμή στη διαδικασία να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, είναι να είναι αποφασισμένος να σηκώσει το δικό του προσωπικό μπαϊράκι με δύναμη και ένταση, για να προχωρήσει και να περάσει όλες τις δυσκολίες, τις οποίες θα αντιμετωπίσει.

Είμαι ο Γιώργος Νικηφόρος και είμαι ιδρυτής της εταιρείας ByRaki flavor.

 

Συντελεστές:

 • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
 • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
 • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
 • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
 • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Ευχαριστούμε το White Monkey στο Χαλάνδρι για τη φιλοξενία καθώς και τον barista Γιώργο Παπαχρυσανθάκη, για την παρασκευή του Espresso Martini.

Συνταγή:

 • 55ml Byraki με καραμέλα
 • 25ml Espresso
 • 20ml Kahlua
 • 20ml Vanilla syrup
 • Ποτήρι: Coupet
 • Γαρνιτούρα: Τριμμένη κουβερτούρα

Το απόσπασμα από τη δράση της ByRaki flavor στο αεροδρόμιο είναι της εταιρείας Crazy Plane.