Γιώργος Ζερβός, γαλένι leaders stamp

Η οικογένεια Ζερβού δραστηριοποιείται στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων με παράδοση που ξεκινάει σχεδόν παράλληλα με την ιστορία της οικογενείας. Η Αφοι Ζερβού ΟΕ είναι μια οικογενειακή νεοσύστατη εταιρία και διαθέτει τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή Ρουκάνι Τεμένους Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και πιστοποίηση από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της περιφέρειας Κρήτης. Όταν μια μέρα το τυρί άλλαξε υφή, οι παραγωγοί του βρέθηκαν μπροστά σε ένα κρεμώδες τυρί με έντονα αρωματική γεύση, αφήνοντας μια ισορροπημένη επίγευση. Έτσι, αποτελεί πλέον ξεχωριστή τυροκόμηση, που συσκευάστηκε πρόσφατα και ξεκίνησε το ταξίδι του εκτός του νησιού.

Κείμενο συνέντευξης

«Η κίνηση των ξενοδοχείων να χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια»

Τα προϊόντα μας είναι το γαλένι το πιο γνωστό από όλα τα προϊόντα μας, είναι το γαλένι το κρεμώδες τυρί, είναι η γαλομυζήθρα ένα προϊόν που και αυτό το φτιάξαμε στο τυροκομείο μας πριν από μερικά χρόνια, και το παραδοσιακό γιαούρτι. Τα προϊόντα μας κατά κύριο λόγο θα τα βρούμε στην Κρήτη, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες και σε επιλεγμένα σημεία, όπως και σιγά σιγά στην Αθήνα σε κάποια σημεία.

Το προϊόν έγινε κατά λάθος γύρω στο 2004-2005, για πολλά χρόνια το δίναμε χωρίς όνομα, ώσπου τελικά με νέες εγκαταστάσεις και με λογότυπα και με το όνομα αυτό, το γαλένι, έχουμε βγει στην αγορά από τις αρχές του 2015.

Η ποιότητα είναι αυτή που μπορεί να μας ξεχωρίσει, η ποιότητα και η συνέχεια, η συνέπεια στο να κάνουμε συνέχεια ένα προϊόν έτσι όπως το έχουμε πλασάρει.

Η κίνηση των ξενοδοχείων να χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια και θα πρέπει να το στηρίξουμε αυτό όλοι, η πολιτεία, οι πολίτες και επιχειρήσεις γιατί αυτό είναι το κλειδί για την οικονομία.

Οι παραγωγοί θεωρώ ότι μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση των ξενοδοχείων στην Κρήτη, αρκεί να ξέρουν εκ των προτέρων τη ζήτηση που θα έχουν τα προϊόντα.

Πιστεύω ότι είναι βασικός παράγοντας τα κρητικά προϊόντα στην προβολή και στην ανάδειξη της Κρήτης γιατί είναι κομμάτι της κουλτούρας μας, κομμάτι του πολιτισμού μας.

H στιγμή ορόσημο για την εταιρία μας θεωρώ ότι είναι η στιγμή που είπε «ουπς» η μάνα μου όταν είδε ότι έγινε ένα λάθος στην παραγωγή και βγήκε αυτό το προϊόν.

Το όνομά μου είναι Γιώργος Ζερβός, είμαι ο συνιδιοκτήτης της εταιρίας ΑΦΟΙ ΖΕΡΒΟΥ με διακριτικό τίτλο γαλένι.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Minos Beach art hotel για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.
minosbeach.com