Γιώργος Τσιμπίδης, Οινοποιητική Μονεμβασίας leaders stamp

Η Οινοποιητική Μονεμβασίας ιδρύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1997 στη Moνεμβασιά Λακωνίας από το Γιώργο Τσιμπίδη. Η δημιουργία της Οινοποιητικής Μονεμβασίας εντάχθηκε στα πλαίσια ενός ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου που είχε σχέση με την αναβίωση του οίνου Μαλβαζία.

Κείμενο συνέντευξης

Ασχολήθηκα με το κρασί εξαιτίας της ιστορίας του τόπου, μάλλον της συναισθηματικής σχέσης που είχα διαμορφώσει με τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, την περιοχή της Μονεμβασιάς.

Ένιωσα την υπαρξιακή ανάγκη να αφήσω το αποτύπωμά μου ή να προσθέσω κάτι στην ιστορία του τόπου μου. Η ιστορία του τόπου μου ήταν η ιστορία του Μαλβαζία, του Μονεμβάσιου οίνου και από τη στιγμή που παρήγετο σε όλο τον κόσμο, Ιταλία, Ισπανία, Μαδέρες, Καλιφόρνια, Κροατία και δεν παρήγετο στον τόπο που το γέννησε, τη Μονεμβασιά και απ’ τη χώρα την οποία προήλθε, την Ελλάδα, είπα θα ασχοληθώ να αναβιώσω αυτό το κρασί.

Μια αντικειμενική προσέγγιση αυτού που λέμε ποιότητα, υπάρχει πλέον ένας αντικειμενικός προσδιορισμός της ποιότητας στα διάφορα επίπεδα, τα οποία συγκροτείται το προϊόν ας πούμε.

Υπάρχει αντικειμενικός προσδιορισμός ας πούμε, λέγοντας ότι  ένα κρασί είναι πολύ καλό αρωματικά, ότι είναι πολύ ιδιαίτερο και εξαιρετικό σαν γεύση, επίγευση, σαν σώμα, υπάρχει  λοιπόν μια αντικειμενική προσέγγιση.

Η Ελλάδα έχει να πει πράγματα και στον τομέα του κρασιού έχει μεγάλες ιδιαιτερότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι εμείς σαν χώρα, σαν λαός, σαν κουλτούρα είχαμε και θεό του κρασιού, το Διόνυσο.

Σ’ εμάς εναπόκεινται αυτές οι ιδιαιτερότητες, με σύστημα, επιμονή, και γνώση να τις δουλέψουμε, να φτάσουμε σε τελικό προϊόν με ιδιαίτερα ποιοτικά στάνταρ.

Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε.

Είμαι ο Γιώργος ο Τσιμπίδης, που μαζί με την Έλλη Τσιμπίδη, δημιουργήσαμε την Οινοποιητική Μονεμβασίας.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.