Ο Γιώργος Μήτρακας έχει ανοίξει ένα παραδοσιακό ελληνικό καφενείο-παντοπωλείο στο Wageningen της Ολλανδίας, στη συνέχεια το εξέλιξε στο πιο επιτυχημένο εστιατόριο της πόλης, και τώρα ετοιμάζεται να επεκταθεί παραπέρα, προωθώντας την ποιοτική ελληνική κουζίνα σε ένα κοινό που μόλις τώρα ανακαλύπτει ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο ούζο, σουβλάκι και συρτάκι.

Όπως είπε και ο ίδιος στο newdiaspora.com: “Πριν από τρία, περίπου, χρόνια ξεκίνησε η προσπάθεια στησίματος του Greek Food Tales. Σκοπός μας ήταν η δημιουργία κάτι νέου, κάτι φρέσκου, κάτι διαφορετικού που θα προωθούσε την ελληνική διατροφική κουλτούρα μαζί με κάποια πολιτιστικά στοιχεία. Στη απόφαση αυτή συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες. Οι σπουδές στην Επιστήμη των Τροφίμων, η εμπειρία στο κομμάτι της εστίασης και ο υπάρχων τρόπος προώθησης της διατροφικής μας κουλτούρας στην Ολλανδία  ήταν αυτά που με ώθησαν να αφήσω το επιστημονικό κομμάτι και να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Η απώλεια του πατέρα μου ήταν αυτό που με έσπρωξε να πάρω την μεγάλη απόφαση και να δημιουργήσω ο ίδιος κάτι.

Μίλησα λοιπόν με ανθρώπους που πίστεψαν και αγάπησαν αυτή την προσπάθεια και ήρθαμε σε συμφωνία. Στις 29/8/15 το Greek Food Tales μεγάλωσε και αποτελείται, εκτός από εμένα, από το Χρήστο Παναγουλάκο, το Θοδωρή Ματακιάδη και το Νίκο Αλεξανδράκη. Το πρώτο μας βήμα είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου e-shop στα δικά μας στάνταρ και ο εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων μας. Το επόμενο βήμα είναι η παρουσία μας στην Ουτρέχτη, είτε ως παντοπωλείο, είτε ως καφενείο, είτε κατα προτίμηση ως συνδυασμό των δύο!”

Η συνέντευξη στο newdiaspora εδώ.

Η New Diaspora είναι ένα διαδικτυακό κανάλι συμμετοχικής καταγραφής, που επικεντρώνει στις ιστορίες της νέας γενιάς Ελλήνων εξωτερικού κατά τη διάρκεια της κρίσης. Στόχος της είναι να συσπειρώσει, να δικτυώσει και να εμπνεύσει τον δημοκρατικό διάλογο και την γόνιμη αλληλεπίδραση ιδεών, αποκρυσταλλώνοντας τον κοινό παλμό ενός έθνους χωρίς σύνορα.