Με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και με τη συνεργασία του Μεταπτυχιακού Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία του Παντείου Πανεπιστημίου και την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα διοργανώνεται το πρώτο Athens Startup Weekend Entrepreneurial Journalism, στις 20-22 Μαΐου στο Impact Hub Athens.

Με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, δημιουργικοί άνθρωποι με πάθος και διάθεση να αλλάξουν τον κόσμο καλούνται να θέσουν σε εφαρμογή τις καινοτόμες ιδέες τους στο πεδίο της δημοσιογραφίας και της παραγωγής περιεχομένου ανατρέποντας το πεδίο των Μέσων και αξιοποιώντας τις δυνατότητες τόσο της ψηφιακής τεχνολογίας, όσο και της συνεργατικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας .

Κύριος ομιλητής και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του Athens Startup Weekend – Entrepreneurial Journalism θα είναι ο Jeremy Kaplan, Director of Education, Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism, CUNY Graduate School of Journalism, ο οποίος θα συμμετέχει στο πρόγραμμα με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
Το Athens Startup Weekend – Entrepreneurial Journalism αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών παγκοσμίως, που έχει οργανώσει περισσότερες από 2900 συναντήσεις σε 150 χώρες τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα epixeiro.gr.