Το Ίδρυμα Γ. &Α. Μαμιδάκη απηύθυνε για 2η συνεχή χρονιά, ανοιχτή πρόσκληση στους μαθητές και στις μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αγίου Νικόλαου να παρακολουθήσουν το 2ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε με άξονα το έργο “Come With The Wind”. Το πρόγραμμα, που φέτος έφερε την ονομασία “Wind Stories”, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους νικητές του Βραβείου Τέχνης του Ιδρύματος Γ. &Α. Μαμιδάκη–Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Φιλοξενίας 2019 και δημιουργούς του έργου, τον εικαστικό καλλιτέχνη Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο και τον αρχιτέκτονα Γιώργο Ρυμενίδη.

Συνολικά, 70 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου συμμετείχαν και για τις δύο μέρες στο πρόγραμμα που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Minos Beach art hotel. Οι δύο καταξιωμένοι δημιουργοί παρουσίασαν το έργο, τη σκέψη και τη διαδικασία παραγωγής του έργου “Come With The Wind” και στη συνέχεια ξενάγησαν τους μαθητές στον χώρο της ηχητικής και γλυπτικής εγκατάστασης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή όλων σε ένα εικαστικό εργαστήριο.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να έρθουν σε επικοινωνία, να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες μέσα από αλληλεπίδραση και συλλογική προσπάθεια, ώστε να πειραματιστούν με τις έννοιες του χώρου, του ήχου, της αναλογίας, της σύνθεσης και του τοπίου. Βασική αρχή του εργαστηρίου είναι η ενεργοποίηση της εικαστικής αντίληψης, η καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων για την Τέχνη, η γνωριμία και η εξοικείωση με σύνθετες τεχνικές, με καλλιτέχνες, με κινήματα και ποικίλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.