Από τις 30 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου, με φόντο τον πανέμορφο Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη διοργανώνει φέτος ένα 3ήμερο φεστιβάλ πολιτιστικών δράσεων με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το όραμα για την υλοποίηση του blueFest Crete είναι η αναβίωση μιας παράδοσης που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια στην Κρήτη με την διοργάνωση του 1ου Συμποσίου στο ξενοδοχείο Minos Beach art hotel και συνάδει απόλυτα με την αποστολή του Ιδρύματος, να αναδείξει τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας. Η φετινή διοργάνωση έχει ως στόχο να προσφέρει ανάσες πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους κατοίκους της Κρήτης και στους επισκέπτες της.

Το πρόγραμμα του blueFest Crete 18 συνδέει την πλούσια πολιτιστική δράση και κληρονομιά της χώρας μας με νέες αλλά και παραδοσιακές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, μέσα από πληθώρα καλλιτεχνικών δράσεων, όπως εικαστικές τέχνες, θέατρο, μουσική και κινηματογράφος.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

Pop-up Προβολή Ταινίας

Mamma Mia!

Μια pop-up κινηματογραφική open air εμπειρία, με την αγαπημένη ταινία Mamma Mia! Η απολαυστική χολιγουντιανή παραγωγή έχει σαν σκηνικό το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι και soundtrack κλασικές επιτυχίες των ABBA. Εκτός από την Ελλάδα, που πρωταγωνιστεί, παίζουν βραβευμένοι ηθοποιοί, όπως η Meryl Strip, ο Pierce Brosnan και ο Colin Firth. Το χρώμα και η ατμόσφαιρα των ελληνικών νησιών γεμίζουν την οθόνη και την ψυχή του κοινού, αφήνοντας μια αίσθηση χαράς και αισιοδοξίας.

Θεατρική παράσταση

Socrates Now

Μετά από 460 παραστάσεις σε 20 χώρες, το διαχρονικό έργο του Πλάτωνα H Απολογία του Σωκράτη ξαναζωντανεύει στα αγγλικά με την εξαιρετική ερμηνεία του βραβευμένου με Εmmy, Γιάννη Σιμωνίδη. Το κοινό παίρνει τη θέση του στο δικαστήριο της αρχαίας Αθήνας, καθώς ο Σωκράτης δικάζεται υπό την απειλή της θανατικής καταδίκης. Παρακολουθεί τον μεγάλο φιλόσοφο να αντιμετωπίζει τους κατηγόρους του με την χαρακτηριστική του θυμοσοφία, αιχμηρή λογική και την τόλμη των πεποιθήσεών του. Αξιολογεί τα επιχειρήματά του σχετικά με την αρετή, τη διαφθορά, τη δικαιοσύνη, την πολιτική, τα καθήκοντα του πολίτη, την αγάπη για τη ζωή και την ελπίδα για τη μετά θάνατον ζωή, και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Μετά το τέλος της παράστασης, ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Κονσέρτο από τον μπασίστα & συνθέτη Πέτρο Κλαμπάνη

Rooftop Stories

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος μουσικός Πέτρος Κλαμπάνης κατάφερε να συνδυάσει τα ταξίδια του στον κόσμο και την εξαιρετική κινηματογράφηση για να δημιουργήσει το Rooftop Stories, μια πρωτοποριακή σειρά video που δημιουργεί «ηχητικά σουβενίρ» πόλεων όπως η Αθήνα, το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, η Αβάνα και το Τελ Αβίβ. Σε κάθε πόλη, συνέθεσε ένα τραγούδι με τη φωνή του, το μπάσο του και λούπες, ανεβαίνοντας στις στέγες των κτιρίων όπου ο ψίθυρος της πόλης μετατρέπεται σε τραγούδι. Τα Rooftop Stories θα παρουσιαστούν σε αυτή τη σόλο συναυλία.

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης από τη Γεωργία Κοτρέτσος

Η σειρά Εικαστικής Έκθεσης Art on Blue, που προωθεί νεότερους Έλληνες καλλιτέχνες, ξεκινά με έργα ειδικά σχεδιασμένα για την παραλία του ξενοδοχείου Minos Beach art hotel. Η γλυπτική εγκατάσταση “4 Cents” της καλλιτέχνιδας Γεωργίας Κοτρέτσος θα παρουσιαστεί στις βραχώδεις επιφάνειες της παραλίας του ξενοδοχείου Minos Beach art hotel. Η Γεωργία Κοτρέτσος εκφράζει την τέχνη της με τη μορφή γλυπτών, εγκαταστάσεων αλλά και φωτογραφιών, κειμένων, ηχογραφήσεων και παραστάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του blueFestCrete: www.bluefest.gr και στη Facebook page του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.