Ηλίας Κυριαζής leaders stamp

Ο Ηλίας Κυριαζής άρχισε να σχεδιάζει κόμικς πολύ πριν συνειδητοποιήσει ότι η δραστηριότητα αυτή μπορούσε να έχει επαγγελματικές προοπτικές. Κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς που διοργάνωσε η Ελευθεροτυπία και ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΑΚΤΟ, ξεκίνησε να εργάζεται στο ένθετο περιοδικό «9» της εφημερίδας και αποφάσισε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο στη ζωή του.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός για κόμικς τύπου «slice of life», με καθημερινές ιστορίες από τη ζωή στην πόλη, ενώ έχει καταπιαστεί με πολλά και διαφορετικά θέματα, από ρομαντικές ιστορίες και δράματα, μέχρι τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Η οικονομική κρίση στη χώρα αποτέλεσε το κίνητρο να αναζητήσει συνεργασίες με εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, για τους οποίους δουλεύει σήμερα σχεδόν αποκλειστικά.

Ο χώρος των κόμικς είναι όπως λέει απαιτητικός, όμως δίπλα στην αίσθηση της ανασφάλειας εντοπίζει και εκείνη της περιπέτειας, που τον εξιτάρει. Για τον ίδιο, υπάρχει ένα είδος κόμικ για τον καθένα, και μπορεί να είναι τόσο ψυχαγωγικό όσο ένα βιβλίο ή μια ταινία – γι’ αυτό, εκτός από το σχέδιο, δίνει μεγάλη έμφαση στην ιστορία.

Αυτό τον καιρό δουλεύει πάνω στη σειρά «Secret Identities», μια ιστορία με υπερήρωες που θα κάνει το ντεμπούτο της στις 18 Φεβρουαρίου 2015, από την Image Comics. Παράλληλα, ετοιμάζει μέσω crowdfunding την κυκλοφορία μιας επετειακής έκδοσης την ελληνικής του σειράς με τίτλο «Manifesto».

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία & Post Production: Αλέξης Σκουλίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φώτης Ζυγούρης
  • Ήχος: Σωκράτης Τζοβάνης
  • Μακιγιάζ: Ελεάνα Καλλιαμβάκου
  • Δημοσιογραφική Επιμέλεια – Κείμενα: Πάρης Κορμαρής
  • Γενική Διεύθυνση: Αγάπη Τσακπίνογλου