Η ημερίδα ΕΣΩ συγκέντρωσε όπως κάθε χρόνο, τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής δημιουργικής σκηνής, καθώς έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός προβολής των τεχνών και του σχεδιασμού, στην Ελλάδα.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο ο εικαστικός και ιδρυτής της Athens Biennale, Poka-Yio παρουσίασε την ημερίδα συμβάλλοντας στην εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης.

Η ημερίδα αποτέλεσε τόπο συνάντησης και δικτύωσης προσκεκλημένων από το χώρο της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού και της ευρύτερης κοινότητας των τεχνών. Η ΕΣΩ συνδιοργανώθηκε από τα περιοδικά Archisearch.gr και Design+, και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Θεματικές όπως η αρχιτεκτονική και η πόλη, ο σχεδιασμός δημόσιων κτηρίων, κτηρίων γραφείου και κατοικιών, ο γραφιστικός σχεδιασμός, το branding και το real estate management είναι μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τις ομιλίες του συνεδρίου.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν αφενός η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την αρχιτεκτονική, αλλά και η ευρύτερη σύνδεση της έννοιας του design με την αρχιτεκτονική πρακτική. Οι κύριες θεματικές της ημερίδας οδήγησαν σε μια σειρά από επιμέρους προβληματισμούς, όπως στην ανάδειξη της ανάγκης για λήψη πρωτοβουλιών προκειμένου να υλοποιούνται δημιουργικά έργα, καθώς και στην αναγκαιότητα για σύμπραξη των τεχνών και των επιστημών για την υλοποίηση άρτιων έργων.

Από το σύνολο των εισηγήσεων μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις, διευκρινίστηκαν και διατυπώθηκαν πληρέστερα η φιλοσοφία και η μεθοδολογία η οποία χαρακτηρίζει τη αρχιτεκτονική και το design, λειτουργώντας ως ένα πολύπλευρο μοντέλο που καλείται να ανταποκριθεί στις νέες τεχνολογίες αλλά και να προσαρμοστεί στα κοινωνικά, πολιτιστικά και φυσικά πρότυπα των τόπων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα ΕΣΩ θα βρείτε εδώ.

Το LoveGreece.com υποστήριξε την ημερίδα ΕΣΩ ως χορηγός επικοινωνίας.