Ιωάννης Κυριακάκης, Μερακλίδικα leaders stamp

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η οικογένεια Κυριακάκη δραστηριοποιείται στα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης που έχουν σαν βάση το ελαιόλαδο. Τα «Μερακλίδικα», όπως τα αποκαλούμε, είναι μια οικογενειακή υπόθεση, στην οποία το προσωπικό μεράκι συνταιριάζεται με τη σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής. Το αποτέλεσμα είναι πιστοποιημένα ποιοτικό, παραμένοντας όμως πιστό στις παραδόσεις και στις γεύσεις της κρητικής γαστρονομίας.

Κείμενο συνέντευξης

«Η κρητική διατροφή είναι ο ηγέτης της μεσογειακής διατροφής»

Η εταιρία μας δημιουργήθηκε 1983 από τον πατέρα της οικογένειας και ξεκίνησε με δραστηριότητα στο κομμάτι της εμπορικής κίνησης των προϊόντων.

Τα προϊόντα μας απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου τροφίμων όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες και υπάρχουν και σε μια επιλεγμένη σειρά με το διακριτικό τίτλο τα Μερακλίδικα στα ψυγεία των supermarket. Αυτήν τη στιγμή φτιάχνουμε και μια σειρά και Cretan και vegan προϊόντων, τα Greens and Yellows, και υπάρχουν και μια σειρά με τυροπιτάκια, χορτοπιτάκια, σφακιανές πίτες και κατεψυγμένα ζυμαρικά.

Ο κάθε τόπος είναι μοναδικός. Έχει τους δικούς του ανθρώπους, έχει τη δικιά του παράδοση, έχει το δικό του κλίμα και αυτό είναι που πρέπει να εστιάσει ο κάθε παραγωγός για να κάνει τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα στα προϊόντα του. Και στόχος της δικιάς μας δουλειάς και εταιρίας είναι να βασιζόμαστε πάνω σε αυτό το κομμάτι και να δημιουργούμε πάνω στην παράδοσή μας.

Η κρητική διατροφή είναι ο ηγέτης της μεσογειακής διατροφής. Βάση αυτής δημιουργήθηκε η μεσογειακή διατροφή.

Οι παραγωγοί μαζί με τους ξενοδόχους μπορούν να έχουν μια πολύ καλή συνεργασία και να βγει ένα αποτέλεσμα πάρα πολύ καλό και για τους δυο.

Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι οδηγός και βάσει αυτού μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη υπεραξία στο κομμάτι του τουρισμού της Ελλάδος και της Κρήτης.

Ορόσημο για την εταιρία τα Μερακλίδικα από την οικογένεια Κυριακάκη, είναι τότε που επέλεξε να βάλει τις δικές τις βάσεις, να αφήσει το κομμάτι της εμπορίας και να αρχίσει να δημιουργεί με παραγωγική διαδικασία.

Είμαι ο Ιωάννης Κυριακάκης, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρίας τα Μερακλίδικα από την οικογένεια Κυριακάκη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Minos Beach art hotel για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.
minosbeach.com