Το Μάιο και Ιούνιο του 2019 η Collage CONNECT PEOPLE χρειάζεται έντυπο φωτογραφικό υλικό για την πραγματοποίηση του project MAKE YOUR OWN COLLAGE. Για τον λόγο αυτό , θα τοποθετήσει σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία της πόλης Μυτιλήνης τα Κουτιά συλλογής περιοδικών (Re-magazine boxes), με το σύνθημα: Μην τα καταστρέφεις, Βοήθησε μας να κάνουμε Τέχνη.

Αρχικά το project για αυτούς τους δύο μήνες απευθύνεται σε νεανικό κοινό από 6-18 ετών που θα χωριστεί ηλικιακά σε ομάδες. Με το φωτογραφικό  υλικό λοιπόν που θα μας βοηθήσετε να συλλέξουμε, οι εν λόγω ομάδες θα κάνουν την διαλογή των εικόνων με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των ανθρώπων της Collage CONNECT PEOPLE και θα δοκιμάσουν την δημιουργία συνθέσεων collage.

Το υλικό που θα προσφέρετε θα μεταμορφωθεί, θα ταξιδέψει, θα αλλάξει χέρια και θα γίνει η αφορμή για κάποιους ανθρώπους να εμπνευστούν  και να δημιουργήσουν.

Tα φετινά projects είναι ολοκληρωμένες δράσεις που περιλαμβάνουν σεμινάρια πάνω στην  τεχνική του χειροποίητου κολλάζ, με θεωρητική κατάρτιση αρχικά και κατόπιν με εργαστήρια για την σωστή χρήση και τοποθέτηση των εικόνων. Παράλληλα θα αποτυπωθεί και  στην πράξη η εφαρμογή της θεωρίας Gestalt* (Φιλοσοφία της ολοκληρωμένης μορφής).

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.