Κατερίνα Μακρυγιάννη leaders stamp

Η Κατερίνα Μακρυγιάννη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου η τέχνη ήταν τρόπος ζωής και η καλλιτεχνική έκφραση ενθαρρύνθηκε. Η αγάπη της για τις εφαρμοσμένες τέχνες και την κληρονομιά της οικογένειάς της, την οδήγησε στον να εστιάσει τα ενδιαφέροντά της και τη σταδιοδρομία της στον τομέα του σχεδιασμού και της παραγωγής κοσμημάτων.

Κείμενο συνέντευξης

Η πορεία της προσωπικής μου καριέρας σαν σχεδιάστρια ξεκίνησε το 2013, μετά το ταξίδι μου στη Φλωρεντία και την εκπαίδευσή μου εκεί όπου είχα θέσει τις βάσεις μου και ήμουν έτοιμη να παρουσιάσω την πρώτη μου προσωπική συλλογή.

Η αφορμή ήταν η δυναμική της οικογενειακής μου επιχείρησης στο χώρο του κοσμήματος τότε.

Tα σχέδια μπορούν να προκύψουν από παντού.

Οι τεχνικές δυσκολίες είναι αυτές που μπορούν να μου φέρουν πάρα πολλά σχέδια.

Το Katerina Makriyianni είναι ένα 100% ελληνικό brand με ένταση και πάθος για το θεατρικό κόσμημα.

Τα κοσμήματά μου δεν απευθύνονται μόνο σε ένα τύπο γυναίκας, μπορεί μία γυναίκα με πολύ εντυπωσιακό στυλ με έντονη προσωπικότητα να τα φορέσει, όπως επίσης και μία γυναίκα που θέλει να συνδυάσει και να αναδείξει το καθημερινό της απλό ντύσιμο.

Η σημαντικότερη στιγμή στη διαδρομή μου είναι η φωτογράφιση με τον Μario Testino για την Αγγλική Vogue τo 2017 με το πιο γνωστό μας σχέδιο τα σκουλαρίκια βεντάλιες.

Η ζωή στην Ελλάδα είναι πηγή έμπνευσης, ειδικά όταν έχεις ελεύθερο χρόνο να απολαύσεις τον ήλιο, τη φύση και τον πολιτισμό της.

Το θέατρο το αγαπούσα από παιδί, πήρα όμως την απόφαση ότι ήθελα μία ήρεμη ζωή στα μικρά Χανιά σε αντίθεση με τη ζωή που μου προσέφερε η επαγγελματική σταδιοδρομία στο θέατρο.

Έτσι αποφάσισα να μεταφέρω τις γνώσεις μου στην οικογενειακή επιχείρηση, να ζήσω στα Χανιά σε μία πόλη που αγαπώ και μου προσφέρει ποιότητα ζωής.

Είμαι η Κατερίνα Μακρυγιάννη, σχεδιάστρια κοσμημάτων.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.