Ο προγραμματισμός και η υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων για το Κράτος, παρά τις τεράστιες δυσκολίες της καραντίνας, αποτελούν καινοτόμο επιλογή, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του, στο πλαίσιο Συνεδρίου που διοργάνωσε το ΥΠΕΣ, με τίτλο: «Διοίκηση Καινοτομίας και Διαχείριση της κρίσης του COVID-19» και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Ο υπουργός σημείωσε πως η πανδημία του κορωνοϊού, αποτελεί μέγιστη απειλή για την ανθρώπινη ζωή και παράλληλα κορυφαία πρόκληση, που απαιτεί αποτελεσματικές, καινοτόμες αντιδράσεις από πλευράς Κράτους.

Υπογράμμισε, ακόμη, πως η «καινοτομία είναι βασικό στοιχείο στο γονιδίωμα των μεταρρυθμιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών» του Υπουργείου Εσωτερικών και εξήρε τη στάση που τηρεί η Αυτοδιοίκηση, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης. Όπως είπε, αναδείχθηκε σε πυλώνα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, με καινοτόμες δράσεις αξιοποίησης του δυναμικού της σε εμβληματικά Προγράμματα, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και πολλές άλλες πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση.

Επισημαίνοντας πως το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν και παραμένει υπεύθυνο για τον στρατηγικό προγραμματισμό και την υποστήριξη της πολιτικής καινοτομίας στον Δημόσιο Τομέα, ο κ. Θεοδωρικάκος παρέθεσε μερικές από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, στους 16 και πλέον μήνες που έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Δείτε περισσότερα εδώ.