Κωνσταντίνος Μπουτάρης, εταιρεία Μπουτάρη Οινοποιητική leaders stamp

H εταιρία Μπουτάρη Οινοποιητική διαθέτει 6 οινοποιεία στην Ελλάδα δίνοντάς της την ευκαιρία να πειραματιστεί στον αμπελουργικό τομέα με τον εγκλιματισμό των ποικιλιών στις πιο κατάλληλες περιοχές, αναπτύσσοντας έτσι μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων.

Κείμενο συνέντευξης

Κοιτάξτε, ο άνθρωπος με τον οποίον μιλάτε γεννήθηκε στο κρασί, γιατί εγώ αποτελώ την 4η γενιά μιας οικογενείας, η οποία ξεκίνησε το 1879.

Το προϊόν το δικό μας που είναι το κρασί, το πρωί δουλεύουμε καθαρά επαγγελματικά, δηλαδή οργανωνόμαστε πώς θα φτιάξουμε το αμπέλι, πώς θα παρακολουθήσουμε την καλλιέργεια του αμπελιού.

Από κει και πέρα, όσο πλησιάζουμε προς το απόγευμα, μπαίνει το κομμάτι των πωλήσεων στη δουλειά μας. Δηλαδή, μ’ άλλα λόγια, ξεκινάμε, ξυπνάμε και κοιμόμαστε με κρασί.

Εάν η ποιότητα των ανθρώπων είναι υψηλή, με αντικειμενικά κριτήρια, τα κρασιά, τα σταφύλια πρώτα και μετά τα κρασιά, τα οποία θα φτιαχτούν, είναι εκ προοιμίου σίγουρο ότι θα είναι πάρα πολύ καλά.

Το κρασί είναι το συνοδευτικό των καλύτερων στιγμών του ανθρώπου. Και όταν λέω των καλύτερων στιγμών, είναι γιατί, γιατί είναι συνοδευτικό του φαγητού.

Επομένως, αν εμείς δίνουμε ένα καλό ποιοτικό κρασί, οι άνθρωποι οι οποίοι θα το πίνουν θα σηκωθούν απ’ το τραπέζι, θα φύγουν απ’ το χώρο που είναι με μία πολύ ευχάριστη επίγευση.

Εάν λοιπόν, κατορθώσουμε στο χαρακτήρα τον οποίο έχουμε, στο συνδυασμό της φύσης με τους ανθρώπους, όπου έρχεται ένας ξένος να ζήσει, να αφήσουμε μία τέτοια εικόνα, τότε είναι πάρα πολύ καλό γιατί, θα έχει μια θετική εικόνα όταν φύγει εκτός Ελλάδος.

Τώρα, τι καινούριο φτιάχνουμε. Κοιτάξτε, εμείς έχουμε μία διαδικασία του τι θα βγάλουμε καινούριο, η διαδικασία που βγάζουμε καινούρια λέγονται τα πειραματικά κρασιά.

Είναι κρασιά που οι οινολόγοι μας έχουν διαλέξει στα 6 οινοποιεία μας, που είναι στα 7 μαζί με τη Γαλλία, οινοποιεία που έχουμε, και τα οποία δεν είναι τα κλασικά προϊόντα που φτιάχνουμε. Αλλά είναι προϊόντα, τα οποία δοκιμάζουμε.

Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που είναι διαχρονικής ποιότητας.

Άρα, θέλω να πω ότι μη μας πιάνει κιόλας η μανία θα έλεγα, η αγωνία, τι καινούρια κρασιά, όχι, πόσο καλά κρασιά μπορούμε να κρατάμε στην αγορά και πόσο καλά κρασιά μπορούμε να κρατάμε στη μνήμη μας, τα οποία να μας θυμίζουν ότι υπάρχουν κάποια προϊόντα τα οποία είναι πάρα πολύ καλά και μπορούν να με συνοδεύουνε στη ζωή μου, διαχρονικά.

Είμαι ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης, πρόεδρος της εταιρείας Μπουτάρη, που έχει έδρα της τη Νάουσα της Ημαθείας στη Μακεδονία, όπως ξέρετε.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.