Κωνσταντίνος Μίχος, Fit & Craft. leaders stamp

Από το 2014, το Fit & Craft δημιουργεί χειροποίητα μίνιμαλ και διαχρονικά denim ρούχα εμπνευσμένα από ταξίδια, την τέχνη και το street fashion. Κάθε κομμάτι της συλλογής είναι δημιουργημένο στο χέρι με υψηλής ποιότητας υφάσματα που παίρνουν τη μορφή αυτού που τα φοράει και ξεθωριάζουν με χάρη.

Κείμενο συνέντευξης

Το Fit & Craft είναι η πραγματοποίηση μιας επιθυμίας. Έχοντας εμπειρία πάνω από 20 χρόνια ως freelancer and fashion designer, με εξειδίκευση στο denim, αποφάσισα κάποια στιγμή ότι ήρθε η ώρα να δημιουργήσω κάτι δικό μου. 

Ουσιαστικά, ξεκίνησε το 2014 ως ένα μικρό εργαστήριο χειροποίητων raw selvedge denim.

Το Fit & Craft είναι ένα workshop με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ρούχων οne of a kind. Σχεδιαστικά τα ρούχα είναι μίνιμαλ και διαχρονικά. Όλη η φιλοσοφία του brand βασίζεται πάνω στο χρώμα indigo.

Όλα τα ρούχα που δημιουργώ είναι στην πιο raw μορφή τους χωρίς να έχουν υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που το φοράει να ξεβάφει το ρούχο επάνω του, με φυσικό τρόπο, ανάλογα με τις συνήθειές του, να παίρνει τη μορφή του σώματός του αφήνοντας ο καθένας το δικό του αποτύπωμα πάνω σε αυτά.   

Tην υπόλοιπη ιστορία του denim τη γράφει αυτός που τo φοράει.   

Η έμπνευσή μου προέρχεται κυρίως από vintage ρούχα αλλά και από φωτογραφικό υλικό, από ταξίδια, από τέχνη, street fashion. 

Η σύνθεση των υφασμάτων που χρησιμοποιώ είναι κυρίως βαμβάκι, λινό και κάνναβη. 

Η παραγωγική διαδικασία γίνεται αποκλειστικά στο εργαστήριό μου στη Θεσσαλονίκη, ένα προς ένα στο χέρι με πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια.

Στην Ελλάδα υπάρχει γνώση για κατασκευή ποιοτικού ρούχου, ωστόσο όμως χρειάζεται καλύτερο οργανωμένο περιβάλλον, ώστε να μπορούν οι νέοι δημιουργοί να τολμήσουν. 

Στόχος μου από την αρχή με τη Fit & Craft ήταν η εξωστρέφεια καθώς το συγκεκριμένο είδος είναι αρκετά δημοφιλές στο εξωτερικό.


Κύρια προωθητική δύναμη είναι το ηλεκτρονικό μου κατάστημα, τα social media και η παρουσία και η συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό. 

Γενικά το να κρατήσεις ζωντανό το όνειρό σου και την επιχείρησή σου στην Ελλάδα του σήμερα απαιτεί υπομονή, επιμονή και πίστη σε αυτό που κάνεις. 

Είμαι ο Κωνσταντίνος Μίχος, founder και designer στην εταιρία Fit & Craft. 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.