Kυριάκος Κωσταρέλος, Τυροκομείο leaders stamp

Η οικογένεια Κωσταρέλου δημιούργησε το πρώτο της τυροκομείο το 1937, με το μεράκι του Κυριάκου Κωσταρέλου. Τώρα έχει περάσει στην τρίτη γενιά, στα έμπειρα χέρια των αδελφών Κωσταρέλου, Κυριάκο και Νίκο, που συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειάς τους. Πάντα διατηρώντας τις αρχές που τους κληροδοτήθηκαν, που είναι η προσήλωση στις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία, παράγουν μία μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών τυριών και γιαουρτιών που έχουν συγκεντρώσει τα εύσημα όλων όσων αγαπούν με πάθος τα τυροκομικά προϊόντα.

Άλλος ένας σημαντικός λόγος για την υψηλή ποιότητα των τυριών τους είναι η εμμονή τους στην ελληνικότητα, που στην προκειμένη περίπτωση εκφράζεται με τη χρήση μικρών και ελεύθερων κοπαδιών που τρέφονται από τα αγνά βοσκοτόπια της Καρύστου, εξασφαλίζοντας έτσι την ίδια γεύση και σύσταση με τα τυριά των παππούδων μας.

Μερικές από τις δημιουργίες τους είναι η διάσημη φέτα Κωσταρέλος, τυρί κατσικίσιο, γραβιέρα από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, το περίφημο κρεμώδες τσαλαφούτι, λαδοτύρι και  τα γιαούρτια τους, κατσικίσιο και αιγοπρόβειο.   Θέλοντας να προσαρμόσουν τα εδέσματά τους και στις σύγχρονες επιταγές, οι αδερφοί Κωσταρέλου μείωσαν τα λιπαρά στα περισσότερα από τα παραδοσιακά τυριά τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και σε ανθρώπους με ιδιαίτερες απαιτήσεις να γευτούν την ποιότητα των προϊόντων τους.

Tα καταστήματα Κωσταρέλου με τα εκλεκτά προϊόντα τους μπορείτε να τα βρείτε σε 7 σημεία σε όλη την Αττική. Το κατάστημά τους που ξεχωρίζει, γιατί εισάγει έναν νέο τύπο delicatessen στην Αθήνα, βρίσκεται στο Κολωνάκι με μοναδικό concept. Πρόκειται για ένα ελληνικό ντελικατέσεν στο οποίο μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα του τυροκομείου και να τα γευτεί σε μοναδικές συνταγές τις οποίες έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος.

Τα πιάτα περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς, σαλάτες, καθώς και μοναδικά πλατώ τυριών και αλλαντικών αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης.. Επίσης, υπάρχουν και εξαιρετικές γλυκές προτάσεις, βασισμένες κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα του τυροκομείου».

Το κατάστημα διαθέτει βέβαια και όλη τη σειρά τυροκομικών προϊόντων «Κωσταρέλου», τη βραβευμένη φέτα, τα φημισμένα γιαούρτια, τις κρέμες – όλα από ελληνικό φρέσκο γάλα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και τα καταστήματα της οικογένειας Κωσταρέλου εδώ.

Κείμενο Συνέντευξης

Το Τυροκομείο Κωσταρέλου ξεκίνησε τη δεκαετία του ’30 από τον παππού, Κυριάκο Κωσταρέλο, συνεχίστηκε απ’ τον πατέρα μου, Χρήστο Κωσταρέλο, και τώρα είμαι εγώ με τον αδερφό μου, φυσικά πάντα με τη βοήθεια του πατέρα. Τη δεκαετία του ’90 μεταφέρθηκε το τυροκομείο στο χώρο που είναι τώρα και δημιουργήθηκε το πρατήριο μπροστά απ’ το τυροκομείο, όπου εκτός από τα τυριά μας και τα γιαούρτια μας μαζέψαμε παραδοσιακά προϊόντα επιλεγμένα απ’ όλη την Ελλάδα, και ουσιαστικά δημιουργήθηκε το πρώτο από τα καταστήματα αυτού του είδους.

Φτιάχνουμε φέτα, φτιάχνουμε κατσικίσια τυριά, σκληρά τυριά, γραβιέρες, κεφαλοτύρια, κάποια τυριά παραδοσιακά φτιαγμένα όπως τα υπόλοιπα με χαμηλότερα λιπαρά, φτιάχνουμε γιαούρτια, στραγγιστά γιαούρτια, κρέμες, ρυζόγαλα, τυροκαφτερή, τσαλαφούτι, αλειφώδη τυριά, γενικώς υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων.

Για την παραγωγή των προϊόντων μας χρησιμοποιούμε ελληνικό γάλα, το συλλέγουμε κυρίως από την περιοχή της Καρύστου, της Νότιας Εύβοιας. Τα κοπάδια αποτελούνται από ντόπιες φυλές ζώων, που βγάζουν λιγότερο αλλά ποιοτικότερο γάλα. Είναι κοπάδια ελευθέρας βοσκής, ελέγχουμε το τι τρώνε, πού τρώνε, τι ζώα είναι, γιατί η φιλοσοφία μας είναι ότι ένα ελληνικό προϊόν πρέπει να είναι ελληνικό σ’ όλη την αλυσίδα του.

Τα προϊόντα μας είναι χειροποίητα. Χρησιμοποιούμε τις παραδοσιακές συνταγές και τις παραδοσιακές τεχνικές, βέβαια σε συνδυασμό με όλα αυτά που χρειάζεται, τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να βγει ένα προϊόν πιστοποιημένο και με τις συνθήκες υγιεινής που πρέπει να έχει.

Για μας παράδοση δεν σημαίνει κάτι παλιό, σημαίνει αξίες, οι αξίες της ποιότητας, της προσοχής, κι αυτό προσπαθούμε να εφαρμόσουμε και στα προϊόντα που βγάζουμε. Έχουμε κάποιες ανησυχίες, φτιάχνουμε κάποιες συνταγές λίγο διαφορετικές, πάντα όμως μ’ αυτή την αρχή: την αρχή της ποιότητας και της παράδοσης.

Εξάγουμε τα προϊόντα μας σε κάποια επιλεγμένα delicatessen στο Παρίσι και στο Λονδίνο, και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σ’ επαφές για κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες και για την αγορά της Αμερικής. Θεωρούμε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα των ελληνικών προϊόντων, των ελληνικών τροφίμων είναι η ποιότητά τους. Σκεφτόμαστε την ανάπτυξη του δικτύου μας στις αγορές της Ελλάδας και στις αγορές του εξωτερικού, πάντα με σταθερά και προσεκτικά βήματα.

Στο νέο μας κατάστημα, στο Κολωνάκι, θα υπάρχει ένας χώρος που θα μπορούν οι πελάτες μας να δοκιμάσουν τα προϊόντα που υπάρχουν στα καταστήματά μας, και να υπάρχει μια συνολική γευστική εμπειρία.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία και Post Production: Αλέξης Σκουλίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Στέργιος Κούμπος
  • Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Πάρης Κορμαρής
  • Μακιγιάζ: Ρούλα Λυμπεροπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Έλενα Πριοβόλου
  • Project Managers: Αγάπη Τσακπίνογλου, Κυριακή Κωστολίδου
  • Project Director: Βασίλειος Μπαρτζώκας