Στο λεγόμενο window shopping, έχει προστεθεί το «screen shopping και τώρα ήρθε η ώρα του “mobile screen shopping”.

Με την άνοδο των m-commerce πωλήσεων, η οn-line επιχείρηση μπορεί να θεωρεί ότι κερδίζει τη μάχη των πωλήσεων στο πιο διεισδυτικό, εύκολο και γρήγορο shopping.

Οι επιχειρήσεις -παγκοσμίως- αντιλαμβάνονται πλέον την κερδοφορία πίσω από την καινοτομία του e-commerce. Tώρα, καλούνται να επενδύσουν σωστά στο mobile commerce, αφού αυτό αναπτύσσεται παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, με τριπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το τυπικό e-commerce.

Το mobile commerce απαιτεί προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες και τάσεις. Η adaptive τεχνολογία σε συνδυασμό με μια αποτελεσματική στρατηγική mobile marketing είναι μονόδρομος στην κατεύθυνση μεγιστοποίησης των κερδών ενός e-shop. Συνδέεται, δε, άμεσα, με το πόσο user-friendly, ξεχωριστή και memorable είναι η εμπειρία της καινοτόμου τεχνικής για τον ίδιο το χρήστη. Το User Experience έχει, και εδώ, πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2018 καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των on-line αγοραστών στο internet «εν κινήσει» που έφτασε στο 60%, από το 39% που ήταν το 2017. Το m-commerce αναμένεται να αποτελέσει major shopping channel αλλάζοντας ριζικά τις αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτή, σε λιγότερο από 5 χρόνια, περιορίζοντας δραστικά το μερίδιο όλων των άλλων συσκευών, φορητών ή μη.

Καθοριστική ήταν η συμβολή των δημοφιλών social media, που παρουσίασαν στο καταναλωτικό κοινό το κουμπί προτροπής αγοράς, το “buy button”, διευκολύνοντας τους χρήστες να προβούν σε αγορές, χωρίς να πρέπει να εγκαταλείπουν το «ψηφιακό τόπο» στον οποίο βρίσκονταν.

Επιπλέον, οι τεχνολογίες βιομετρικής ταυτοποίησης (biometric authentication), μέσω retina scans, face ID, ή fingerprints κ.λπ., ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρει m-commerce.

Το oneclick checkout διευκολύνει το screen shopping «on the go» μιας και επιτρέπει την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας με ένα κλικ, κυριολεκτικά.

Δείτε περισσότερα εδώ.