Το FLUX LABORATORY είναι ένα πειραµατικό πολιτιστικό κέντρο µε έδρα την Ελβετία το οποίο ειδικεύεται στις εκφραστικές τέχνες και πιο συγκεκριµένα στον χορό και στο performance.

Το FLUX LABORATORY αρχίζει την χρονιά µε µια συνεργασία µε το metamatic:taf. Μέσα από ένα ευρύ φάσµα αρχειακών δράσεων – µε δηµιουργίες από πάνω από 400 καλλιτέχνες τα τελευταία 12 χρόνια – το πολιτιστικό κέντρο θέλει να συστήσει τον εαυτό του στους Αθηναίους µε σκοπό να µοιραστεί µαζί τους πάνω από µια δεκαετία εµπειριών και γνώσης στην σύλληψη και την παραγωγή καλλιτεχνικών projects.

Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να επαναπροσδιορίζει την θέση που τοποθετούµε τις κοινωνικές και ανθρώπινες αξίες σε ένα κόσµο που κυριαρχεί η οικονοµία. Το πως οι αξίες αυτές µπορούν να βρουν µια θέση στις ζωές µας και πως θα µπορούσαν να ξαναδώσουν νόηµα σε έναν εργασιακό κόσµο στον οποίο έχουν σχεδόν ξεχαστεί.

Για την έκθεση αυτή, το FLUX LABORATORY παρουσιάζει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στις 19:00, την ταινία µικρού µήκους που δηµιουργήθηκε ειδικά για αυτό το θέµα, «MAKE TODAY TO BUILD TOMORROW». Συνεργάστηκε µε την σκηνοθέτιδα Daphne Bengoa που επέλεξε να αντιπαραβάλλει στην απαισιόδοξη εικόνα της σηµερινής Ελλάδας, εκείνη µιας νέας γενιάς ανδρών και γυναικών που αναπτύσσουν τις δραστηριότητες τους µε δυναµισµό και σταθερότητα στην καθηµερινή τους προσπάθεια να πετύχουν κόντρα στην εποχή της κρίσης.

MAKE TODAY TO BUILD TOMORROW, της Daphne Bengoa.

Το φωτογραφικό έργο και οι ταινίες της Daphne Bengoa σχετίζονται έντονα µε την Ελληνική και µε την Βασκική της καταγωγή. Εµπνευσµένο από τους µετασχηµατισµούς της πολιτιστικής ταυτότητας, τις παραδόσεις, την τεχνογνωσία και την ύπαρξη καλλιτεχνικών διαδικασιών στο πλαίσιο των κρίσεων, της γεωγραφικής κυνικότητας και την πολιτισµικότητα, το έργο αυτό αναφέρετε στον ορισµό του σύγχρονου ανθρώπου. Η ταινία µικρού µήκους Make today to build tomorrow αποτελεί την πρώτη της συνεργασία µε το Flux Laboratory.

Εγκαίνια – Συζήτηση: Πέμπτη 14.01.2016, 19.00

Είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.