Μανώλης Βασιλάκης, Κτήμα Βασιλάκη leaders stamp

Από το 1865, η οικογένεια Βασιλάκη παράγει μοναδικά ελαιόλαδα στο κτήμα της, στο Μιραμπέλλο. Οι παραδοσιακοί, δοκιμασμένοι μέθοδοι καλλιέργειας και συγκομιδής που σέβονται τον καρπό και το περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έκθλιψης, τυποποίησης και αποθήκευσης, εγγυώνται την ανώτερη ποιότητα, την εκλεκτή γεύση και τη διατήρηση των πολύτιμων θρεπτικών αξιών. Το Κτήμα Βασιλάκη προσφέρει μεγάλη ποικιλία από μάρκες εξαιρετικά παρθένων και βιολογικών ελαιολάδων σε πολλά διαφορετικά ελκυστικά δοχεία και μεγέθη, καθώς και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όπως επιτραπέζιες ελιές και τσικουδιά, που διατίθενται στην ελληνική αγορά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Κείμενο συνέντευξης

«Οι άνθρωποι πιστεύουν αυτό που κάνουν, και για να πετύχεις κάτι σήμερα πρέπει να το πιστεύεις»

Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση αυτή, η οποία είχε σταματήσει για κάποια χρόνια και βρέθηκα στην καλή στιγμή να την ξανά αναβιώσω την επιχείρηση αυτή από το 1980.

Τα προϊόντα που παράγουμε στην επιχείρηση είναι ελαιόλαδο, διάφορους τύπους ελαιόλαδου, όπως και την τσικουδιά.

Δεν είμαστε στην κατηγορία των supermarket, είμαστε σε πολύ προσεγμένα μαγαζιά, σε ανθρώπους που πιστεύουν στην ποιότητα και αυτή που παράγουμε σαν επιχείρηση.

Ο βασικότερος λόγος για να παράγεις ένα ποιοτικό προϊόν είναι για μένα ότι πρέπει να αγαπούν οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό, αυτό που κάνουν.

Φτάνει ότι ο παραγωγός πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Τώρα τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει το κομμάτι της επισκεψιμότητος, επειδή μας ενδιέφερε πάρα πολύ να προβάλουμε τα προϊόντα μας στο εξωτερικό.

Προσπαθούμε και μέσω των εκθέσεων, στο εξωτερικό συμμετάσχουμε σχεδόν αδιαλείπτως σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, δηλαδή στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην ANUGA.

Η παραγωγή νομίζω της Κρήτης είναι αυτάρκης σε οτιδήποτε μπορεί να καλύψει αρκεί να το βάλουμε σκοπό όλοι μας και οι τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και οι παραγωγοί και οι αγρότες όλοι μαζί να μπορέσουμε να περπατήσουμε.

Οι άνθρωποι πιστεύουν αυτό που κάνουν και για να πετύχεις κάτι σήμερα πρέπει να το πιστεύεις.

Πιστεύω ότι η σημαντικότερη στιγμή στη ζωή μου ήταν όταν αποφάσισα εγώ και τα παιδιά μου να προχωρήσουμε στην εξέλιξη αυτής της οικογενειακής επιχείρησης που για μένα υπάρχει από τον προπάππου μου.

Εγώ είμαι ο Μανώλης Βασιλάκης, είμαι ιδρυτής της εταιρίας Α.Ε με το διακριτικό τίτλο κτήμα Βασιλάκη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Minos Beach art hotel για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.
minosbeach.com