Μάνος Καραλάκης & Μαρία Καραλάκη, Φάρμα Καραλάκης leaders stamp

H οικογένεια Καραλάκη καλλιεργεί βιολογικά στα θερμοκήπιά της, όλα τα βότανα και τα άγρια χόρτα της Κρήτης, καθώς επίσης και εξωτικά λαχανικά. Με αποφασιστικότητα και επιμονή αναδεικνύει εμπορικά την ιδιαίτερη χλωρίδα της Κρήτης αλλά και τη δυνατότητα του κρητικού χώματος να παράγει σχεδόν τα πάντα, από βολβούς, σιναπόφυλλο και νεροκάρδαμο, μέχρι λεμονόχορτο, εστραγκόν και βασιλικό με άρωμα γλυκάνισου και κανέλας.

Κείμενο συνέντευξης

«Δουλεύουμε όλοι συνεταιριστικά για ένα καλύτερο μέλλον»

Εμείς σαν επιχείρηση έχουμε εστιάσει στον τρόπο καλλιέργειας. Ασχολούμαστε με βιολογικές καλλιέργειες τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια. 

Τα προϊόντα μας κυμαίνονται από τα πολύ απλά και κοινότυπα μέχρι τα πιο ιδιαίτερα και delicatessen λαχανικά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, όπως ας πούμε φύλλα καπουτσίνο, δροσουλίτη και άνθη που τρώγονται, που είναι εδώδιμα. 

Είναι καλό να χρησιμοποιούμε ελληνικά προϊόντα και μάλιστα γεωργικά γιατί αφενός είναι γευστικότερα και ποιοτικότερα και αφετέρου δίνουμε δουλειά σε ελληνικές τοπικές επιχειρήσεις. 

Μαζί με εμάς δουλεύουν και έμποροι, τροφοδότες, μικροί παραγωγοί, δουλεύουμε όλοι συνεταιριστικά για ένα καλύτερο μέλλον. 

Η τοπική παραγωγή μπορεί να καλύψει τη ζήτηση όσον αφορά τα γεωργικά προϊόντα μιας και υπάρχει πληθώρα, πόσο μάλλον στην Ιεράπετρα. 

Πρέπει να υπάρχει η συντονισμένη προσπάθεια παραγωγών, επιχειρηματιών και ταυτόχρονη στήριξη από το κράτος, ώστε να αυξηθεί η εξαγωγική δραστηριότητα του κάθε παραγωγού.

Έχουμε εδραιωθεί στην κρητική και ελληνική αγορά με μακροχρόνιες συνεργασίες τόσο με σεφ, καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια. 

Στα 25 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στον γεωργικό τομέα υπήρξαν πολλές σημαντικές στιγμές με ορόσημο τη γνωριμία του Κ. Γιάννη Μπαξεβάνη με τον πατέρα μας Γεώργιο Καραλάκη και ιδρυτή της εταιρίας μας Φάρμα Καραλάκης.

Λέγομαι Μάνος Καραλάκης και η επιχείρησή μας ονομάζεται Φάρμα Καραλάκης.

Είμαι η Μαρία Καραλάκη και είμαι υπεύθυνη πωλήσεων στη Φάρμα Καραλάκης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Minos Beach art hotel για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.
minosbeach.com