Μαίρη Σαμόλη, A Jewel Made In Greece leaders stamp

Tο A Jewel Made in Greece είναι μία ευέλικτη και καλαίσθητη πλατφόρμα στην οποία μετέχουν σχεδιαστές – παραγωγοί σύγχρονου δημιουργικού κοσμήματος αναπτύσσοντας έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ του πολιτισμού της τέχνης και της ιστορίας του Ελληνικού κοσμήματος.

Κείμενο συνέντευξης

Το ξεκίνημά μου θα το τοποθετήσω στο 2009, κινείται σε δυο διαφορετικούς άξονες που ο ένας άξονας αφορά τη δημιουργία κοσμήματος και ο δεύτερος άξονας, ο οποίος αφορά τη δημιουργία της πλατφόρμας Α Jewel Made In Greece, ο οποίος είχε αφετηρία το 2013. 

Το A Jewel Made In Greece είναι μια καλαίσθητη και ελεύθερη – ευέλικτη πλατφόρμα η οποία απευθύνεται σε Έλληνες σχεδιαστές κοσμήματος. 

Αλλά κυρίως απευθύνεται στις γυναίκες ή και τους άνδρες ή και τα παιδιά κάθε τάξης και κάθε οικονομικής δύναμης οι οποίοι είναι οι τελικοί αποδέκτες του κοσμήματός μας. 

H σημαντικότερη στιγμή στη διαδρομή του Α Jewel Made In Greece όχι τη δική μου είναι όταν το 2015 και το 2016 μας επετράπη η είσοδος στο Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο και περιγράψαμε/και αποτυπώσαμε όλη την ιστορία του Ελληνικού κοσμήματος 6 χιλιάδες χρόνια πριν. 

O σκοπός της πλατφόρμας A Jewel Made in Greece είναι η προβολή του Ελληνικού κοσμήματος στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο. 

Μπορεί να μας βρει κανείς σε εκθέσεις που δημιουργούμε στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, έχουμε δυο διαφορετικές εκθέσεις αλλά και κυρίως επειδή ο σκοπός μας είναι η εξαγωγή για να συναντήσουμε το ξένο κοινό ή τους ξένους εμπόρους ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση έχει πάει στο Ντουμπάι, στο World Trade Center, έχει πάει στο Ευρωκοινοβούλιο, στη μεγαλύτερη αίθουσα και στο κεντρικότερο σημείο. Πηγαίνουμε για δυο συνεχής χρονιές στη μεγάλη έκθεση JCK Luxury στο Las Vegas. 

Ονομάζομαι Μαίρη Σαμόλη, είμαι η δημιουργός της πλατφόρμας A Jewel Made In Greece και σχεδιάστρια κοσμημάτων. 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.