Για την 1η του διοργάνωση στην Αθήνα, το Milano Design Film Festival World Tour Greece θα παρουσιάσει από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 μια εκλεκτική επιλογή δημιουργικών, καινοτόμων και εμπνευσμένων ταινιών, οι οποίες αποκαλύπτουν την οικουμενικότητα και πολυλειτουργικότητα του design thinking.

Το MDFF Athens 2020 φέρνει το Design στην Οθόνη και καλεί την ελληνική δημιουργικότητα να αλληλεπιδράσει, μέσα από τίτλους ταινιών και θέματα. Ένα ανοιχτό κάλεσμα σε designers, αρχιτέκτονες, σκηνοθέτες ταινιών, παραγωγούς, καθηγητές, σπουδαστές, φωτογράφους, εταιρείες, κριτικούς, πολιτικούς οραματιστές, ιδρύματα, μικρές και μεγάλες εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας και επιχειρηματικές στρατηγικές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Φεστιβάλ θα ήθελε να προσκαλέσει σκηνοθέτες και κάθε λογής design thinkers να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, δίνοντας τη δική τους ερμηνεία στον τίτλο της φετινής διοργάνωσης: «Φως: Προβάλλοντας το σύγχρονο μέλλον μας». Παράλληλα, το MDFF Athens προσκαλεί σκηνοθέτες και design thinkers να δώσουν τον δικό τους ορισμό για το τι καθιστά μια ταινία «ταινία design»-ένας όρος που εισήχθη για να περιγράψει ιστορίες και κινούμενες εικόνες που προσπαθούν να επινοήσουν νέους τρόπους να βλέπουμε και νέες μεθόδους να αντιλαμβανόμαστε πόλεις και κουλτούρες, κτίρια και αντικείμενα, πτυχές του αστικού ιστού και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση με τα φυσικά τοπία.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής εδώ.