Η Auvril είναι μία εταιρία που έχει ως όραμα να προσφέρει σε κάθε άνθρωπο την ευκαιρία για ποιοτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Η βασική ιδέα βρίσκεται πίσω από την οπτική ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Έτσι ακριβώς θα έπρεπε να είναι η διαδικασία μάθησής του. Ο στόχος των ανθρώπων της Auvril, είναι να μετατρέπουν τα διάφορα μέσα που αξιοποιεί κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητά του για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του, σε χρήσιμα εργαλεία εκπαίδευσης.

Η αρχή σε αυτό έγινε με τα Αudiobooks. Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τζαμπρής, CEO της Auvril: «Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι, αν ήθελα να εξελιχθώ, έπρεπε να αρχίσω να διαβάζω περισσότερα βιβλία. Κάτι τέτοιο μου φαινόταν ακατόρθωτο, μιας και ποτέ δεν έβρισκα τον απαραίτητο χρόνο να καθίσω στο σπίτι, να πάρω ένα βιβλίο στα χέρια μου και να το ανοίξω για να το διαβάσω. Εκεί, έμαθα για την εναλλακτική επιλογή να το ακούω. Μου φάνηκε πολύ χρήσιμο κι έτσι είπα να το δοκιμάσω. Ξαφνικά, από εκεί που δε διάβαζα ούτε ένα βιβλίο τον χρόνο, μπορούσα να το ακούω και να το ολοκληρώνω μέσα σε μία εβδομάδα. Ο ενθουσιασμός μου για την ποσότητα της γνώσης που μπορούσα να αποκομίσω, με οδήγησε στην επιθυμία να αρχίσω να προσφέρω αυτή την επιλογή και σε άλλο κόσμο που, όπως εγώ, αντιμετώπιζε την ίδια πρόκληση.»

Τα εκπαιδευτικά βιβλία σε ακουστική μορφή είναι ένας αποτελεσματικός και καινοτόμος τρόπος ενίσχυσης της διαδικασίας μάθησης. Βοηθούν τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην παραδοσιακή ανάγνωση βιβλίων.

Τα Auvril Audiobooks ξεκίνησαν από βιβλία σχολικού περιεχομένου, όμως, η ομάδα της Auvril, πιστεύοντας στη δια βίου μάθηση και την εξέλιξη του ανθρώπου, αποφάσισε να επεκταθεί στην παραγωγή ακουστικών βιβλίων που βοηθούν και στην αυτοβελτίωση μας.

Πηγή: startup.gr