Νικόλας Σαμαράς leaders stamp

Ειδικός καταδυτικός και φωτογραφικός εξοπλισμός. Ατέλειωτες ώρες μέσα στο νερό. Ελάχιστα περιθώρια ψηφιακής επεξεργασίας των εικόνων που τραβάει. Αυτά είναι τα βασικά δεδομένα της δουλειάς του υποβρύχιου φωτογράφου Νικόλα Σαμαρά, που έχει στο βιογραφικό του περισσότερες από 50 διακρίσεις σε διεθνή φωτογραφικά φεστιβάλ, με πιο πρόσφατη την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κατηγορία Portfolio Mediterraneo του “See in the Sea UW International Photocontest OrtonAmare 2014”. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς εκδόσεις όπως το περιοδικό National Geographic, το οποίο παρουσίασε το σπάνιο μαύρο κοράλλι που απαθανάτισε ο Νικόλας Σαμαράς στο βυθό έξω από το Τρίκερι του Πηλίου.
Στόχος του, όπως λέει, είναι να αναδείξει την ομορφιά που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά και το ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα που προκύπτει όταν εισχωρεί σε μια φωτογραφία το υδάτινο στοιχείο. Έτσι, έκτος από τις λήψεις που πραγματοποιεί σε καταδυτικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, καταπιάνεται με μια ευρύτερη υποβρύχια θεματολογία που μπορεί να περιλαμβάνει από το πορτρέτο ενός αθλητή ή ενός μωρού που μαθαίνει κολύμπι, μέχρι μια φωτογράφιση μόδας κάτω από το νερό.
Από την εμπειρία του γνωρίζει ότι κάθε σημείο του ελληνικού θαλάσσιου χώρου μπορεί να κρύβει κάτι ενδιαφέρον, αν όμως έπρεπε να ξεχωρίσει κάποια μέρη θα ήταν ο Παγασητικός και ο Κορινθιακός κόλπος, η Χαλκιδική και η Κρήτη. Φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, ενώ ειδικές εκτυπώσεις διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.etsy.com/shop/NicholasSamaras.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία & Post Production: Αλέξης Σκουλίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης
  • Μακιγιάζ: Αλιάννα Καντερέ
  • Δημοσιογραφική Επιμέλεια – Κείμενα: Πάρης Κορμαρής
  • Γενική Διεύθυνση: Αγάπη Τσακπίνογλου