Νίκη Σμυρνή, Travelgems leaders stamp

Το Travelgems είναι ένας αυτοματοποιημένος virtual concierge που βοηθά τους ταξιδιώτες να βιώσουν μοναδικές ταξιδιωτικές στιγμές, να δημιουργήσουν αναμνήσεις ζωής και να έχουν να μοιραστούν τις δικές τους συναρπαστικές ιστορίες.

Κείμενο Transcript

Λατρεύω την Ελλάδα και τα ταξίδια. Έχω ταξιδέψει σε περισσότερες από 50 χώρες. Κάθε φορά προσπαθώ να δω την ενέργεια του τόπου, ποιο είναι το ωραιότερο φαγητό, τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τελικά, την προσωπικότητα των κατοίκων αυτού του μέρους. Θα ήθελα ιδανικά, κάθε φορά να είχα έναν άνθρωπο, ο οποίος θα μου έλεγε τα κρυμμένα μυστικά αυτού του τόπου.

Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι αυτό θα ήταν ιδανικό σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα μας, που είναι τόσο πολυπρόσωπη, που έχει τόσα διαφορετικά χαρακτηριστικά και τόσο πολλές ομορφιές και πρέπει να τις αναδείξει εντελώς ξεχωριστά κάθε φορά.

Αυτές τις ανάγκες μου και τις ανάγκες του παγκόσμιου τουρισμού, τις είπα τελικά σε κάποιους techsavies και δημιουργήσαμε το Travelgems.

Το Travelgems απευθύνεται σε όσους πραγματικά αγαπούν τα ταξίδια.

Το Travelgems είναι ένας automated virtual concierge. Απαντάει ο τουρίστας σε κάποιες ερωτήσεις και σε πραγματικό χρόνο, το Travelgems του προτείνει τα καλύτερα για τον τόπο.

Έχει ταξιδιωτικούς οδηγούς εντελώς free, γραμμένους από μια καταπληκτική δημοσιογραφική ομάδα, με chief editor τη Σοφία την Γκιντή.

Το δεύτερο βασικό κομμάτι που έχει είναι οι tailor made ταξιδιωτικοί οδηγοί. Ο κάθε τουρίστας, ο κάθε ταξιδιώτης καλύτερα, απαντάει σε ένα πολύ απλό ερωτηματολόγιο, καταλαβαίνουμε το ψυχογραφικό του προφίλ και ενώνουμε τις ανάγκες του με τη μια τεράστια βάση δεδομένων που υπάρχει από την άλλη μεριά.

Το τρίτο κομμάτι είναι ότι περιλαμβάνει πάνω από 360 ταξιδιωτικές εμπειρίες, που κάποιος μπορεί να κλείσει αυτόματα στο Travelgems.

Το Travelgems δεν θα είχε γίνει ποτέ πραγματικότητα, αν οι τοπικές κοινωνίες δεν το είχαν στηρίξει. Αν οι άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά, νιώθουν τον τόπο τους, όπως κανένας άλλος, και τον γνωρίζουν, δεν μας έλεγαν αυτά τα κρυμμένα μυστικά.

Το Travelgems απευθύνεται προφανώς στον ταξιδιώτη. Αλλά στον ταξιδιώτη, για να έρθεις κοντά, έρχεται το Travelgems μόνο του ή έρχεται μέσω της B2B αγοράς.

Άρα, πελάτες μας σήμερα είναι πολύ μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού: Γερμανία, Ισραήλ, Αμερική.

Επίσης, είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για τα ξενοδοχεία. Προσθέτει innovation value στο ξενοδοχείο, που θέλει να προσφέρει στον πελάτη του κάτι ξεχωριστό, τοπικές πληροφορίες, δίχως να χάνει χρόνο το προσωπικό του.

Έτσι, αυτή η ιδέα ξεκινάει από την Ελλάδα, με όνειρό μας να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο στόχος μας είναι να αναπτυχθούμε σε 8 ευρωπαϊκές χώρες τα επόμενα 5 χρόνια.

Ήδη, έχουμε προχωρήσει στην Κροατία και στην Κύπρο.

Το Travelgems είναι μια επιχειρηματική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και έχει γίνει μικρό παιδάκι με ίδια κεφάλαια. Τώρα, όμως, για να μπορέσει να κάνει σταθερά και γρήγορα βήματα, χρειάζεται οπωσδήποτε τη στήριξη ενός βασικού επενδυτή.

Το experiential travel είναι μια από τις παγκόσμιες τάσεις του τουρισμού. Στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ, αλλά φαίνεται να υπάρχει μια πολύ μεγάλη τάση, ανάγκη από τους τουρίστες και παράλληλα, είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναδείξουμε τους καλύτερους επαγγελματίες του κάθε τόπου. Αυτό έχει κάνει το Travelgems.

Αναγνωρίζοντας το DNA του κάθε ανθρώπου, θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύει. Αυτό είναι το όραμά μας.

Είμαι η Νίκη Σμυρνή και είμαι founder του Travelgems.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου