Νίκος Αλεξανδράκης, Φάρμα Αλεξανδράκη leaders stamp

Η Φάρμα Αλεξανδράκης βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο Μοναστηράκι Αμαρίου Ν. Ρεθύμνου και ιδρύθηκε το 1999. Από την αρχή, στη φάρμα χρησιμοποιούνται μόνο φυσικές ζωοτροφές που παρασκευάζονται τοπικά, σε πρότυπη μονάδα, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα διατροφής. Σήμερα, όλα τα προϊόντα της φάρμας έχουν βραβευτεί με χρυσό και αργυρά βραβεία ποιότητας, από τη 2η και την 3η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια των εκθέσεων ΜEAT DAYS.

Κείμενο συνέντευξης

«Ναι, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει η προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στα ελληνικά ξενοδοχεία στη ζήτησή τους μετά στο εξωτερικό»

O πατέρας Παύλος Αλεξανδράκης αποφάσισε το 1999 να δημιουργήσει την εταιρία, διότι διέκρινε ότι υπήρχε ένα κενό στην αγορά, στην παραγωγή νωπού κουνελιού. Όλοι είχανε στα σπίτια τους από λίγα κουνέλια, αλλά κανένας δεν υπήρχε καμία οργανωμένη μονάδα παραγωγής νωπού κουνελιού.

Το 2013, ξεκινήσαμε την παραγωγή κρητικού πετεινού. Μέσα στα χρόνια, το 2015, ήρθε και η παραγωγή λουκάνικου από κουνέλι και λουκάνικου από πετεινό.

Για να είναι ανταγωνιστικός κάποιος, όσον αφορά το θέμα τιμής, συνήθως οι παραγωγές στο εξωτερικό είναι μεγαλύτερες, οπότε είναι πιο ανταγωνιστικοί σε θέμα τιμής.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε σαν Έλληνες παραγωγοί την τιμή που μπορεί να φτάσουν κάποια προϊόντα στο εξωτερικό, πόσο οικονομικά μπορεί να είναι, πρέπει να εστιάσουμε στο τι ιδιαιτερότητες θα τους δώσουμε, ό,τι και να είναι αυτό. Θα είναι γεύση, θα είναι τοπικά στοιχεία, πρέπει να τους δώσουμε αυτό το edge, το κάτι διαφορετικό.

Υποστηρίζουμε την εξαγωγική μας δραστηριότητα, συμμετέχοντας σίγουρα σε εκθέσεις, κυρίως στην Ελλάδα, όπου έχουμε επισκέπτες από άλλες χώρες και έτσι σιγά σιγά μας γνωρίζει ο κόσμος. Ένας άλλος τρόπος είναι στο Facebook να κάνουμε και κάποια posts στα Αγγλικά και να λανσάρουμε και κάποιες διαφημίσεις σε ξένες χώρες, να εστιάζουμε σε ξένες χώρες. Είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ας πούμε τα προηγούμενα χρόνια και τα τελευταία χρόνια αυτό μας έχει βοηθήσει με το Internet.

Ναι, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει η προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στα ελληνικά ξενοδοχεία στη ζήτησή τους μετά στο εξωτερικό.

Είμαι ο Νίκος Αλεξανδράκης και είμαι ένας εκ των ιδιοκτητών της Φάρμας Αλεξανδράκη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Minos Beach art hotel για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.
minosbeach.com