Ντίνος και Μάριος Νικολαΐδης, DNA High Performance Filters leaders stamp

Η DNA High Performance Filters, είναι μια προηγμένη εταιρεία κατασκευής φίλτρων αέρος υψηλής απόδοσης για αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, θαλάσσιες, βιομηχανικές και μηχανοκίνητες εφαρμογές που εδρεύει στην Ελλάδα.

Κείμενο συνέντευξης

Τη DNA αποφάσισα να την ιδρύσω το 2001, μετά από μια δεκαετία ενασχόλησης με την τεχνολογία φίλτρων αέρος.

Η δύναμη της DNA, πηγάζει από το πάθος που έχουμε για το motosport. Για τους αγώνες, κάθε μορφής αγώνες, μοτοσυκλέτας, αυτοκινήτου ή οτιδήποτε είναι δυνατόν να αγωνιστεί μηχανοκίνητο.

Τα προϊόντα της DNA, είναι φίλτρα αέρος υψηλής απόδοσης.

Μπορεί να τα βρει κάποιος σε dealer και distributor στη χώρα του ή online στο κατάστημά μας, και απευθύνονται σ’ ένα πολύ ευρύ κοινό, από αγωνιζόμενους, καθημερινούς χρήστες, όπως και μεγάλες εταιρίες.

Αυτό το οποίο διαφοροποιεί τα προϊόντα της DNA από τον ανταγωνισμό είναι ότι τα φίλτρα μας είναι αποτέλεσμα έρευνας και τεχνολογίας που αυτή τη στιγμή δεν έχει ο ανταγωνισμός.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στην εταιρία μας καθημερινά είναι το ότι είμαστε τελειομανείς.

Συγχρόνως έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη λατρεία για την τεχνολογία, για την εφαρμόσιμη τεχνολογία.

Βάζουμε πάρα πολύ ψηλά τους πελάτες μας. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό customer και technical support, το οποίο το υποστηρίζουμε καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο.

Καταφέραμε και ξεπεράσαμε τα προβλήματά μας εδώ στην Ελλάδα δημιουργώντας ένα μικρόκοσμο υψηλής τεχνολογίας.

Αναπτύξαμε συστήματα και καινοτομίες, που αυτήν τη στιγμή μας βοηθάνε και μας συντηρούνε να είμαστε στην κορυφή.

Τα προϊόντα της DNA βραβεύτηκαν πρώτη φορά το 2012 στα διεθνή βραβεία Red Dot Design Awards στη Γερμανία. Και αυτή τη στιγμή είμαστε στα δύο διεθνή αναγνωρισμένα βραβεία και πάμε για το τρίτο φέτος.

Η δεύτερη σημαντική στιγμή, ήταν όταν παρουσιάσαμε τη μοτοσυκλέτα μας, το DCR-017, μια μοτοσυκλέτα, η οποία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε γύρω από ένα φίλτρο, από το Μάριο Νικολαΐδη, το γιό μου, και εμένα.

Η εταιρία μας κάνει 97% εξαγωγές.

Η αύξηση των εξαγωγών μας στη Γερμανία, βοήθησε πάρα πολύ την Ευρώπη να ανέβει στη δεύτερη θέση στα rankings της εταιρίας μας και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό, γιατί βλέπουμε ότι η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξομαλυνθεί και πηγαίνουμε σε μια ανοδική πορεία.

Φιλοδοξούμε για το μέλλον να παραμείνει η DNA στην κορυφή της τεχνολογίας και συγχρόνως να καταφέρουμε να φύγουμε από μεσαία κλίμακα παραγωγής και να πάμε σε μεγάλη κλίμακα παραγωγής και να γίνουμε ο νούμερο ένα παραγωγός  φίλτρων αέρος σε όγκο στον κόσμο.

Είμαι ο Ντίνος Νικολαΐδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DNA High Performance Filters.

Είμαι ο Μάριος Νικολαΐδης, Production και R&D Manager της DNA Filters High Performance Filters. 

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου